[elektro] Audio rajzok
Topybear
topybear at gmail.com
Wed Apr 6 10:12:06 CEST 2016
On 2016.04.06. 8:47, jhidvegi wrote:
> L. Pásztor wrote:
>> Szinten zenesz, en evek ota hasznalom, asszem palacsinta suto a
>> hivatalos neve. Szinte naponta ,az esti edzesek elott feherje
> ...
>> Ennek ellener a reszkos-lidlis-madarasteszkos-metros kinai keramia
>> vackok fel evet kibirnak azert a 2-3e huf-ert, addig tenyleg jok. A
> Ez ennél jóval drágább volt, igaz, hogy olyan vok alakú, jóval nagyobb.
>
>> csili-vili olasz-francia neves 5-6e huf-os verziok talan szuk 1 evet.
>> Azert az utobbi mellett szavazok, mert talan ott jobban odafigyelnek,
>> h ne okozzanak a lekopo retegek egeszseg-karosodast ... de ez csak az
>> en elmeletem, v sztereotipiam ...
> Végülis az előző teflonból se vált le semmi, látszólag tök jó és ép, csak éppen
> elkezdett leragadni benne szintén minden. De ebben a kerámiában már a hagyma is
> leragadt még abban a stádiumban, ami tök messze volt az üvegesedéstől is,
> nemhogy a pirítástól.
>
> Szóval lehet, hogy nincs is jóféle kerámia serpenyő? Vagy csak ideig-óráig?
>
Öntöttvas, olajjal rendesen beavatva. Ugyan nem lesz annyira csúszós de
gyakorlatilag örök életű. :) A többi mind megadja magát előbb vagy utóbb.
Szvsz a leggyakoribb gyilok a hideg folyadék a forró serpenyőbe,
másrészt az utólagos túlhevülés - kikerül belőle a kaja ami elvonná a
hőt, a vastag talp viszont még igencsak meleg - pláne ha a még meleg
tűzhelyre kerül vissza. Érdemes egyszer rámérni, én igencsak meglepődtem
mikor kipróbáltam. Vszeg edénye is válogatja, a vékonyabbak kevésbé
kényesek erre, az én vastag talpú serpenyőm hőmérséklete rendesen
megindult fölfelé.
Meg vszeg kezelési, ápolási dolgok is bejátszhatnak. Van gyártó aki a
teflonnál kifejezetten javasolja az olajozást az első használatbavételt
és a mosogatásokat követően, van aki az olajozás után kifejezetten csak
a papírral történő kitörlést ajánlja amíg nem túl szennyezett az edény.
Nekem van kerámia és teflon is ami már több éves, még egész jó, igaz
ezek kímélve voltak hőmérsékletileg (olyan kaják készültek bennük,
amihez vagy nem kellett nagy hő vagy már odafigyeltem rá). Aztán volt
olyan kerámia és teflon is, amit igen rövid idő alatt sikerült kinyírni
mert rendesen kapott hevítést. Nagyobbik lányom szokta gyilkolni a
serpenyőket holmi banános palacsintával - ami szerintem csak banános
rántotta, mert a palacsinta egyéb összetevői hiányoznak belőle :) -, na
ő kapott karácsonyra egy saját kerámia serpenyőt a Lidl-ből erre a
célra, ne a drága nagyokat gyilkolja le nekem. Eddig egész jól bírja,
igaz tanítgatom is közben, hogy mire figyeljen, hogyan vigyázzon rá.
Topy
More information about the Elektro
mailing list