[elektro] Audio rajzok
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Wed Apr 6 10:21:29 CEST 2016
Topybear wrote:
> Öntöttvas, olajjal rendesen beavatva. Ugyan nem lesz annyira csúszós
> de gyakorlatilag örök életű. :)
Jó, de én nem palacsintát vagy kenyeret akarok sütni, hanem alapvetően
rántottát, tükörtojást, effélét. Eddig minden másban leragadt, csak a teflon és
a kerámia volt megfelelő.
> utóbb. Szvsz a leggyakoribb gyilok a hideg folyadék a forró
> serpenyőbe, másrészt az utólagos túlhevülés - kikerül belőle a kaja
> ami elvonná a hőt, a vastag talp viszont még igencsak meleg - pláne
> ha a még meleg tűzhelyre kerül vissza. Érdemes egyszer rámérni, én
Ezzel mindig vigyáztam. Kikapcsolva az indukcióst, tovább kevergettem, amíg meg
nem szűnik a kajának a hőfelvevése. Aztán csak egy részét vettem ki, azt
megettem, és utána ürítettem ki az egész edényt. Soha nem volt effajta hősokknak
kitéve sem a teflon, sem a kerámia. A telfon atekintetben többet kapott, hogy
annál feltekertem maxra a teljesítményt szinte mindig. Ennek ellenére vagy
4-szer annyi ideig bírta.
> Meg vszeg kezelési, ápolási dolgok is bejátszhatnak. Van gyártó aki a
> teflonnál kifejezetten javasolja az olajozást az első
> használatbavételt és a mosogatásokat követően, van aki az olajozás
> után kifejezetten csak a papírral történő kitörlést ajánlja amíg nem
> túl szennyezett az edény.
Én meg a mosogatást teljesen mellőztem, mindig csak kitöröltem papírral,
látszólag tök tiszták lettek. Főleg a kerámia, annak még olajos maradványát sem
észleltem, de ha volt is, az nem gond.
> Nekem van kerámia és teflon is ami már több éves, még egész jó, igaz
> ezek kímélve voltak hőmérsékletileg (olyan kaják készültek bennük,
> amihez vagy nem kellett nagy hő vagy már odafigyeltem rá). Aztán volt
> olyan kerámia és teflon is, amit igen rövid idő alatt sikerült
> kinyírni mert rendesen kapott hevítést. Nagyobbik lányom szokta
Szóval lehet, hogy pechesen vásároltam, én sosem hevítettem semmit semelyikben
túl. Vagy csak nem vettem észre. :-) Kéne olyan szerkezet, hogy az edény aljának
a hőfokára szabályoz jó pontosan. Lehet, hogy idővel meghekkelem az indukcióst
(és innentől már egészen elektro): kifúrom a kerámialapot vagy mit, és a
hőfokérzékelőt felhozom az edény alja szintjére úgy, hogy érjen hozzá az
edényhez. Ekkor lehet, hogy tényleg az edény aljának a hőfokát fogja érzékelni,
és aszerint kapcsolgatja az igbt-t. Persze a beavatkozás után vigyázni kell
arra, hogy ne kerüljön semmiféle lé a felületre, ami belefolyhat a lapon túl az
elektronikába.
Ha elkövetem, bizisten megírom!
hjozsi
More information about the Elektro
mailing list