[elektro] Mikrohullámú sütő

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Wed Jun 12 09:13:37 CEST 2013


elolvasva a cikket en is elkezdtem felni a mikrotol .
eltorzult vizmolekula ... lehet hogy en is eltorzulok tole ?
felbomlik ... uristen - es mi tortenik a durranogazzal ? levegobe repul a
konyha ?
tudtommal a mikro a hidrogenhidakat razza meg , tehat csak ott melegit ahol
az a legkevesbe szamit .

bye
dexter



2013. június 10. 0:42 Acs Gabor írta, <levlista at e8e.eu>:

> Ha nagyon offnak találtatik, vigyük az etc-re, szerintem érdekes kérdés.
>
> Azt leszámítva, hogy van a cikkben jónéhány szokásos ezo-bio beütésű
> kijelentés, de van pár olyan mondat, ami ha igaz, lenne min elgondolkodni.
> A kérdés, hogy hallottatok-e erről valami konkrétabbat, tényleg
> bomlanak-e a molekulák a behatástól, tapasztalt-e közületek valaki
> bármit a leírtakból?
>
> Pl.
> "Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, viz
> jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön
> létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az
> élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez
> molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel
> felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és
> erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen
> főzési mód.
>
> Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:
>
>     "Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló
>     rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos,
>     pusztító erővel biró sugárzásnak." A molekulák szerkezete
>     szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti
>     izoméria jön létre)""
>
>
> http://naturahirek.hu/10-sokkolo-ok-arra-hogy-elhajitsuk-mikro-sutonket/
>
>
>
> --
> Gábor
>
> -----------------------------------------
>           elektro[-flame|-etc]
>


More information about the Elektro mailing list