[elektro] A tökéletes steak!
Acs Gabor
agabor at electrodesign.hu
Mon Nov 7 11:11:37 CET 2011
Miért, a steak az hízlal? Szerintem nem annyira.
Nekünk villanysütőnk van, simán tudja tartani az 50 fokot. Kenyeret
keleszteni is ott bent szoktunk, alacsonyra állított sütővel.
Szoktam benne konfitálni, ha érdekel az alacsony hőmérsékleten sütés, és
akarsz egy igazán finom, szaftos ételt enni, próbáld ki!
A vékonyra vágott sonkáról: az előbb épp azt reggeliztem, a Lidiben
egész elfogadható áron lehet venni, feketeerdei sonka néven. Múltkor
akciózták, valami 1500, vagy 2000 volt kilója, már nem tudom pontosan.
De tényleg annyira tömény, hogy pont ilyen vékonyan jó.
Volt régen egy ismerősöm, aki elhatározta, hogy lesz egyszer egy
Mercedesze. Arra gyűjtött éveken át, méghozzá úgy, hogy csak
téliszalámit evett. Meg is magyarázta, hogy párizsiból milyen sok kell a
kenyérre, a téliszalámiból meg elég 5 dekát venni a boltban, és így
olcsóbban kijön.
Aztán felkapcsolta a lámpát -"hogy legyen villany is benne".
Minket meg mindjárt jól leoltanak 'fentről'.
Gábor
2011.11.07. 10:17 keltezéssel, "L. Pásztor" írta:
> Van neked lelki világod ???
> Sztem többen vagyunk itt, akik rendszeresen fogyókúráznak.
> Egyenesen szenvedés ilyet olvasnom ... a steak a gyengém :)
> Különösen, h ma valahogy a munkakedvem is 0-n áll ...
>
> --------------------
> L. Pásztor
> --------------------
>
>
> Elight írta:
>> Sziasztok..
>>
>> Igaz nem elektronyos téma , de mindjárt az lesz:
>>
>> Tegnap néztem Heston Blumentált a Paprikán,
>> ( egyébként nagyony csípem a f at szit, meg amit művel! )
>>
>> A subj - témában alkotott éppen egy nagyot:
>>
>> A lényeg , egy jó nagy darab Maharborda egyben
>> és az alacsony hőmérsékletű sütés.
>> Az eredmény egy rendkívül finom , saftos husi..
>>
>> És hogy elektro is legyen : )
>> Gázpákával leperkelte a felületét , lezárva a pólusokat,
>> meg állítólag a baciknak is jót tesz.
>> Azután egy egész napig sütötte 50C fokon
>>
>>
>> Azon elmélkedtem , hogy a mi gázsütőnk tudhat e ennyire
>> alacson hőmérsékleten sütni ???
>> Arra jutottam, hogy lehet hogy alapból még az elektromos
>> sütők se nagyon. Valami spéci ipari sűtőben alkothatott.
>>
>> Hogyan lehetne házilagosan megoldani egy ekkora
>> husi egy napon keresztüli alacsonyhőfokú sütögetését?
>>
>> A grillsütők túl kicsikék, szóba se jöhetnek.
>> Gondolom a gázsütő grillje már elegendő lehetne,
>> de az meg túl direkt hőátadású.
>> Mindenképpen kéne esetleg valami kazettát, hőszabályzót
>> készíteni bele.
>> Beljut a hő, a kazetta megtartja, és nem jut ki feleslegesen.
>> Ha esik a hőmérséklet beindul a fűtés.. etc..
>>
>> (kukucskáló lik is kellhet no meg világítás?
>> Igaz ilyen hőfokon nincs olyan veszély, hogy megégne A HÚS,
>> azért az ember kíváncsi hogy alakulhatnak a folyamatok. )
>>
>> Üdv István
>>
>> -----------------------------------------
>> elektro[-flame|-etc]
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
More information about the Elektro
mailing list