[elektro] A tökéletes steak!
Jozsef Valkai
vjozsef at valkai.net
Mon Nov 7 11:13:44 CET 2011
Hat egy 2 kilos steak, amiben nem keves faggyu van az igen. :)
--
--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
lat: +47.30.43.94
lon: +19.9.9.39
2011. november 7. 11:11 Acs Gabor írta, <agabor at electrodesign.hu>:
> Miért, a steak az hízlal? Szerintem nem annyira.
>
> Nekünk villanysütőnk van, simán tudja tartani az 50 fokot. Kenyeret
> keleszteni is ott bent szoktunk, alacsonyra állított sütővel.
> Szoktam benne konfitálni, ha érdekel az alacsony hőmérsékleten sütés, és
> akarsz egy igazán finom, szaftos ételt enni, próbáld ki!
>
> A vékonyra vágott sonkáról: az előbb épp azt reggeliztem, a Lidiben
> egész elfogadható áron lehet venni, feketeerdei sonka néven. Múltkor
> akciózták, valami 1500, vagy 2000 volt kilója, már nem tudom pontosan.
> De tényleg annyira tömény, hogy pont ilyen vékonyan jó.
>
> Volt régen egy ismerősöm, aki elhatározta, hogy lesz egyszer egy
> Mercedesze. Arra gyűjtött éveken át, méghozzá úgy, hogy csak
> téliszalámit evett. Meg is magyarázta, hogy párizsiból milyen sok kell a
> kenyérre, a téliszalámiból meg elég 5 dekát venni a boltban, és így
> olcsóbban kijön.
>
> Aztán felkapcsolta a lámpát -"hogy legyen villany is benne".
> Minket meg mindjárt jól leoltanak 'fentről'.
>
>
> Gábor
>
> 2011.11.07. 10:17 keltezéssel, "L. Pásztor" írta:
> > Van neked lelki világod ???
> > Sztem többen vagyunk itt, akik rendszeresen fogyókúráznak.
> > Egyenesen szenvedés ilyet olvasnom ... a steak a gyengém :)
> > Különösen, h ma valahogy a munkakedvem is 0-n áll ...
> >
> > --------------------
> > L. Pásztor
> > --------------------
> >
> >
> > Elight írta:
> >> Sziasztok..
> >>
> >> Igaz nem elektronyos téma , de mindjárt az lesz:
> >>
> >> Tegnap néztem Heston Blumentált a Paprikán,
> >> ( egyébként nagyony csípem a f at szit, meg amit művel! )
> >>
> >> A subj - témában alkotott éppen egy nagyot:
> >>
> >> A lényeg , egy jó nagy darab Maharborda egyben
> >> és az alacsony hőmérsékletű sütés.
> >> Az eredmény egy rendkívül finom , saftos husi..
> >>
> >> És hogy elektro is legyen : )
> >> Gázpákával leperkelte a felületét , lezárva a pólusokat,
> >> meg állítólag a baciknak is jót tesz.
> >> Azután egy egész napig sütötte 50C fokon
> >>
> >>
> >> Azon elmélkedtem , hogy a mi gázsütőnk tudhat e ennyire
> >> alacson hőmérsékleten sütni ???
> >> Arra jutottam, hogy lehet hogy alapból még az elektromos
> >> sütők se nagyon. Valami spéci ipari sűtőben alkothatott.
> >>
> >> Hogyan lehetne házilagosan megoldani egy ekkora
> >> husi egy napon keresztüli alacsonyhőfokú sütögetését?
> >>
> >> A grillsütők túl kicsikék, szóba se jöhetnek.
> >> Gondolom a gázsütő grillje már elegendő lehetne,
> >> de az meg túl direkt hőátadású.
> >> Mindenképpen kéne esetleg valami kazettát, hőszabályzót
> >> készíteni bele.
> >> Beljut a hő, a kazetta megtartja, és nem jut ki feleslegesen.
> >> Ha esik a hőmérséklet beindul a fűtés.. etc..
> >>
> >> (kukucskáló lik is kellhet no meg világítás?
> >> Igaz ilyen hőfokon nincs olyan veszély, hogy megégne A HÚS,
> >> azért az ember kíváncsi hogy alakulhatnak a folyamatok. )
> >>
> >> Üdv István
> >>
> >> -----------------------------------------
> >> elektro[-flame|-etc]
> > -----------------------------------------
> > elektro[-flame|-etc]
>
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
More information about the Elektro
mailing list