[elektro] aszalo'_sza'rito'

Skandar Graun sgraun at gmail.com
Sun Jul 31 16:13:18 CEST 2011


Ez igaz... ettől függetlenül a kanadai paraszt sem hiszem, hogy jobb
lenne fizikából, mint a magyar...
De az eljárás működik.

2011/7/31 jhidvegi <jhidvegi at gmail.com>:
> Skandar Graun wrote:
>> Pedig a kanadai whisky-t így csinálják...
>> Kirakják a hóba a cefrés hordót... ami nem fagy meg, az a pia.
>
> Na jó, azért érzed, hogy ez nem ugyanaz, mint amikor összeszednek mindenféle
> rohadófélben lévő gyümölcsöt, és abból kellene a penész kihagyásával kinyerni az
> alkoholt, ami még nem pálinka.
>
> Amit te leírtál, az a fagyáspont-eltérésen alapul, a szóbanforgó dolog meg a
> forráspont-eltérésre hajt, de nem légköri nyomáson.
>
> Ha mégis járható út lenne a vákuumos lepárlás, és jó cucc jönne ki belőle, azért
> nem terjedhetett eddig el, mert a magyar paraszt, aki ezt a mókát szívesen űzi,
> tuti szar fizikából. :-) Márpedig a dologhoz kellene tudni, mi történik a
> forráskor, és mi a lecsapatáskor, és ez hogy függ össze a nyomásviszonyokkal.
> Képtelenségnek érzem. Szerintem sokan úgy főznek pálinkát, hogy az ott szükséges
> alapvető fizikai ismeretek sincsenek meg, csak az "így szoktuk" módi van, és
> kész.
>
> hjozsi
>
> -----------------------------------------
>          elektro[-flame|-etc]
>



More information about the Elektro mailing list