[elektro] aszalo'_sza'rito'
Fekete Róbert
frobi at harden.hu
Fri Jul 29 09:33:42 CEST 2011
vannak könyveim fa szárításról
lényeg az egyensúlyi nedvesség beállítása
mivel a gyümölcsnek mindegy hogy széthasad vagy nem mint a fa, meg
általában le is van szeletelve
egyszerűen kikeresném hogy milyen hőmérséklet és páratartalom értékeknek
kell lennie és hajrá
40 fok környéke már elég jónak tűnik
felmelegíted a cuccost majd szellőztetsz
amire odafigyelni érdemes, amikor megszáradt vagy a kamrában hűtöd
vissza, hogy kinti levegőt ne kapjon, vagy melegen csomagolod vákuumozod
mert hogy normál levegőn 12-18 % alá sose tud száradni
és emiatt ahogy hűl fel is veszi ezt a légnedvességet
jól példázza a bontott müzlis doboz tartalma... 1 hát után nyúlós
ragadós lesz a cucc benne
2011-07-28 17:20 keltezéssel, Levente Móczó írta:
> Sziasztok!
>
> Küldtem pár embernek a listán linket, irodalmat aszaláshoz.
> Én most szeretném elkezdeni a saját aszalómat.
> Két célra szeretném felhasználni.
> Gyümölcs-zöldség aszalása,
> tészta, szemestermény szárítása 5% nedvességtartalom alá.
>
> Kell-e bele elektro?
> Konkrétan a szárítótérben lévő levegő páratartalmának mérésére,
> átszellőztetés szabályozására gondolok.
>
> Ha valakinek van rálátása a gyári aszalók, szárítók vezérlésére, kérem
> ((akár privátban is)) írjon pár sor szamárvezetőt róla!
>
> Bár ez nem elektro, de hátha elcsúszik. Hogyan alakul a levegő
> páratartalma, a szárítótér hőmérséklete, a termék nedvességtartalmának
> szentháromsága?
> Konkrét kérdés, vajon van-e olyan légnedvesség, ami mellett 40C˙-on
> nem tudom leszárítani a tésztámat 5% nedvességtartalom alá? Persze
> mindent elektronikával mérve :)
>
> Hol lehet ennek utánanézni?
> Köszi:
> Levente
>
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
>
More information about the Elektro
mailing list