[elektro] aszalo'_sza'rito'
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Thu Jul 28 17:28:25 CEST 2011
keresel egy tablazatot a harmatpont alakulasarol. ebbol megtudod, hogy ha a vilag mondjuk 30 fok 60%, akkor hany fokra kell melegitsd hogy mondjuk 10% legyen a rel paratartalom. (a levegoe)
a kulonbozo anyagokra meg vannak tablazatok, hogy milyen rel. paratartalmu levegoben mekkora nedvessegtartalom az egyensulyi allapotuk.
konkret anyagokkal meg kiserleteznek egy jot.
annyi elektro minimum, hogy logoljal rendesen, igy tudsz utolag tapasztalatot leszurni, es azt utanna felhasznalni. pl akar lehetne merlegre logatni a szaritandokat tarto miskulanciat, es a sulyvesztest is logolni.
vajk
________________________________
From: Levente Móczó <levestelista at gmail.com>
To: elektro <elektro at tesla.hu>
Sent: Thursday, 28 July 2011, 17:20
Subject: [elektro] aszalo'_sza'rito'
Sziasztok!
Küldtem pár embernek a listán linket, irodalmat aszaláshoz.
Én most szeretném elkezdeni a saját aszalómat.
Két célra szeretném felhasználni.
Gyümölcs-zöldség aszalása,
tészta, szemestermény szárítása 5% nedvességtartalom alá.
Kell-e bele elektro?
Konkrétan a szárítótérben lévő levegő páratartalmának mérésére,
átszellőztetés szabályozására gondolok.
Ha valakinek van rálátása a gyári aszalók, szárítók vezérlésére, kérem
((akár privátban is)) írjon pár sor szamárvezetőt róla!
Bár ez nem elektro, de hátha elcsúszik. Hogyan alakul a levegő
páratartalma, a szárítótér hőmérséklete, a termék nedvességtartalmának
szentháromsága?
Konkrét kérdés, vajon van-e olyan légnedvesség, ami mellett 40C˙-on
nem tudom leszárítani a tésztámat 5% nedvességtartalom alá? Persze
mindent elektronikával mérve :)
Hol lehet ennek utánanézni?
Köszi:
Levente
-----------------------------------------
elektro[-flame|-etc]
More information about the Elektro
mailing list