[elektro] aszalo'_sza'rito'
Levente Móczó
levestelista at gmail.com
Thu Jul 28 17:20:25 CEST 2011
Sziasztok!
Küldtem pár embernek a listán linket, irodalmat aszaláshoz.
Én most szeretném elkezdeni a saját aszalómat.
Két célra szeretném felhasználni.
Gyümölcs-zöldség aszalása,
tészta, szemestermény szárítása 5% nedvességtartalom alá.
Kell-e bele elektro?
Konkrétan a szárítótérben lévő levegő páratartalmának mérésére,
átszellőztetés szabályozására gondolok.
Ha valakinek van rálátása a gyári aszalók, szárítók vezérlésére, kérem
((akár privátban is)) írjon pár sor szamárvezetőt róla!
Bár ez nem elektro, de hátha elcsúszik. Hogyan alakul a levegő
páratartalma, a szárítótér hőmérséklete, a termék nedvességtartalmának
szentháromsága?
Konkrét kérdés, vajon van-e olyan légnedvesség, ami mellett 40C˙-on
nem tudom leszárítani a tésztámat 5% nedvességtartalom alá? Persze
mindent elektronikával mérve :)
Hol lehet ennek utánanézni?
Köszi:
Levente
More information about the Elektro
mailing list