Száraztészta

Sztrikó János elektrolista at gradev.hu
Thu Jul 5 10:42:20 CEST 2007


Kathi Imre wrote:
> Amit megtudtam: A készregyúrt és pihentetett tésztát több lépcsőben,
> forgó hengerek között engedik át a kellő vékonyság eléréséig. Azaz a
> technológia hasonló a lemezhengerléshez.....
Ez ismerős. A falunkban, a pékségben így készülnek a péksütik tésztái. 
Hosszú asztal, középen a hengerpár, az alsó henger felső része egy 
szintben van az asztallal, a felső henger helyzete (és ezzel a hengerek 
közötti távolság) állítható. A tészta elindul az egyik asztalfélről, a 
hengerek lapos(abb)ra gyúrva áttolják a másik asztalfélre. Mielőtt 
kifutna, a henger megindul visszafelé, persze már összébb állítva. Ezt 
megcsinálják x alkalommal, a tészta vékonyodik, és mindez közben 
viszonylag kis helyet igényel. Ja, és kézzel működik, semmi elektro :-)



More information about the Elektro mailing list