RE: Száraztészta

Kathi Imre imre.kathi at eon-hungaria.com
Thu Jul 5 09:59:58 CEST 2007


Amit megtudtam:
A készregyúrt és pihentetett tésztát több lépcsőben, forgó hengerek között engedik át a kellő vékonyság eléréséig. Azaz a technológia hasonló a lemezhengerléshez..... a többi gyártmány pedig extrudálással készül.
A szárításhoz szárítókamrát alkalmaznak, ahol megfelelő hőfokú levegőt áramoltatnak a tészta között.
Röviden és velősen ennyi. A konkrét kivitelezésről nem szól a fáma (henger átmérők, meghajtás, stb), de szerintem némi mechanikai számolással a probléma megoldható.

Üdv, Imi
imre.kathi at eon-hungaria.com



-----Original Message-----
From: elektro-bounces at tesla.hu [mailto:elektro-bounces at tesla.hu] On Behalf Of Antal István
Sent: Thursday, July 05, 2007 9:40 AM
To: elektro at tesla.hu
Subject: Re: Száraztészta

Kathi Imre írta:
> ... melyik folyamatrész érdekel? Tojás felütés, liszt adagolás, gyúrás, dagasztás, nyújtás és alakítás/szaggatás vagy a szárítás? Egyszerű a termék, de elég bonyolult előállítás kell neki.... mellesleg és sem vagyok "guru" a témában, csak van ismerősöm, aki bedolgozott ilyen helyre.
>
>   
Ha jól hallottam, a kézi és a gépi nyújtás között van különbség, a gépi 
valami nagy nyomású valami. Ez ami leginkább érdekel. Illetve a 
technológia alapjellemzői.
Apisti

-----------------------------------------
          elektro[-flame|-etc]



More information about the Elektro mailing list