Re: Száraztészta

Arpad kando777 at googlemail.com
Thu Jul 5 10:55:38 CEST 2007


Hali!

Ha már (off) tésztagyártás, vajon a csőtésztát hogy készítik ? Eleve
olyan kis rövid és/vagy kanyargósra készül vagy utólag darabolják ?

Illetve a varratmentes acél és réz csövek gyárátsa is érdekel,
valahogy eddig nem tudtam rájönni, hogy lesz üreges cső :)))


Arpi


Sztrikó János <elektrolista at gradev.hu> írta, 2007.07.05.:
> Kathi Imre wrote:
> > Amit megtudtam: A készregyúrt és pihentetett tésztát több lépcsőben,
> > forgó hengerek között engedik át a kellő vékonyság eléréséig. Azaz a
> > technológia hasonló a lemezhengerléshez.....
> Ez ismerős. A falunkban, a pékségben így készülnek a péksütik tésztái.
> Hosszú asztal, középen a hengerpár, az alsó henger felső része egy
> szintben van az asztallal, a felső henger helyzete (és ezzel a hengerek
> közötti távolság) állítható. A tészta elindul az egyik asztalfélről, a
> hengerek lapos(abb)ra gyúrva áttolják a másik asztalfélre. Mielőtt
> kifutna, a henger megindul visszafelé, persze már összébb állítva. Ezt
> megcsinálják x alkalommal, a tészta vékonyodik, és mindez közben
> viszonylag kis helyet igényel. Ja, és kézzel működik, semmi elektro :-)
>
> -----------------------------------------
>          elektro[-flame|-etc]
>


-- 
Arpi / kando


More information about the Elektro mailing list