Azok a franya E betuk...
Ilyés Gábor
g0401 at freemail.hu
Sun Mar 5 07:08:22 CET 2006
Hello !
Egy rövidke : a pektin arra kellett , hogy a ledarált gyümi
rostjait meglazítsa , hogy a prés kissebb nyomással tudja
préselni ( ha jol hazudok :120...200bar).
70 fokon (vákumban) már lehet sűríteni , bár a vitamin-oknak ez is sok
lehet.
----- Original Message -----
From: "Auth Gábor" <auth.gabor at enaplo.hu>
To: <elektro at tesla.hu>
Sent: Saturday, March 04, 2006 7:19 PM
Subject: Re: Azok a franya E betuk...
> Halihó!
>
> jhidvegi ezt írta:
>> Erre van egy érdekesség: Ugye régen úgy készültek ezek a lekvárok
>> többnyire, hogy a háziasszony akár sok órán át is ott állt az edény
>> mellett, és kavargatta, különben ugye leég.
>
> Jelenleg úgy készülnek a gyümölcslekvárok, hogy bejön a gyümölcs,
> kipréselik gyümölcslének, a visszamaradt masszát felöntik vízzel, egy
> kis keményítővel, zselésítővel, és kész a lekvár. Nem főzik, nem
> párologtatják a vizet, mert az sokba kerül... :)
> --
> http://www.enaplo.hu - Iskolai Információs Rendszer
> Auth Gábor -=- FreeBSD 5.4 -=- http://bsd.lap.hu
> +36-70/9400-341 -=- ICQ: 49179141 -=- Skype: authgabor
>
More information about the Elektro
mailing list