Azok a franya E betuk...

jhidvegi jhidvegi at startadsl.hu
Sun Mar 5 09:36:52 CET 2006


Ilyés Gábor wrote:

> 70 fokon (vákumban) már lehet sűríteni , bár a vitamin-oknak ez is sok
> lehet.

Régi elképzelésem, hogy lehetne szobahőmérsékleten is vizet kivonni 
vákumszivattyúval befőtt/lekvár elrakásánál a trutyiból. Még nem próbáltam 
ki, pedig van hozzá minden, csak picit melózni kéne hozzá. Aztá már 
próbáltam, hogy mit művel a vákumszivattyú a sima vízzel. Először 
felszabadulnak a gázok, és hevesen pezseg, mint egy szénsavas üdítő 
kinyitásnál (vagy még jobban), aztán abbamarad, és tovább csökkentve a 
nyomást, felforr. Ez már egész másképp néz ki.

hjozsi 




More information about the Elektro mailing list