fagyasztas
en kukac coder pont hu
ide at ne.irj
Wed Aug 20 17:47:43 CEST 2003
jhidvegi at alarmix.net írta:
>> Mi is az a jól bevált Hídvégi módszer? :)
> Hát nem az erjesztve... módszer, az biztos. :-) Tehát nem pálinkafőzés, nem
> rohadt gyümőlcs eltevése későbbi hasmenések kiváltása céljából. :-))
> A mószer lényege a befőzés során a levegő hatékony eltávolítása a
> befőttesüvegből mikrohullámú sütőnek nevezett főző :-) segítségével közvetlenül
> a lezárás előtt. Ezzel a tartósítószerek teljes mértékben likvidálhatók, és ez
> az egyik lényeg.
Hasonló az 'en' módszerem is! :-)
Azzal a 'kis' különbséggel, hogy mi csak csírátlanításra használjuk a
mikrót! Az üres üvegbe egy kis vizet teszünk, így a mikrohullám és a fejlődő
gőz minden bacit kinyiffant az üvegekben. A gyümölcsöt szerintem roncsolja a
mikrohullám, ezért azt a jól bevált tradícionális módon főzzük. :)
Persze ez már megint csak gasztronómia! Egyébként én soha nem szerettem a
mikróból kijött ételeket, ezért nem is volt mikrónk egészen addig amíg a
nejem nem nyert egyet. Mondjuk azon kívül, hogy néha 'megsütök' benne egy
halom befőttes üveget, másra nem is nagyon használjuk... :-D
--
en
More information about the Elektro
mailing list