fagyasztas

Hidvegi Jozsef jhidvegi at alarmix.net
Wed Aug 20 20:39:47 CEST 2003


> Hasonló az 'en' módszerem is! :-)
>
> Azzal a 'kis' különbséggel, hogy mi csak csírátlanításra használjuk a
Akkor egyáltalán nem hasonló. Na meg - szerintem - ez a fajta csírátlanítás
inkább önámítás. Ha simán kimosod, nem lesz rosszabb, mintha ezt csinálod. De
erre majd avatottabbak mondanak valamit, ha érdekes a téma annyira.

Abban igazad van, hogy egészben hagyott gyümölcsre nem az igazi, ugyanis a
gyümölcsön belüli rész is felforr, nem úgy, mint amikor egy edényben forralunk
valami vizes levet, szirupot, akkor a gyümölcs elvileg nem forr fel többnyire.
(Hacsaknem valami rettentő tömény, így nagyon nagy forráspontemelkedésű szirupot
használunk.)

Mi inkább baracklekvárra használjuk, de bármiféle lekvárnál semmi kárt nem okoz
az anyag bármiféle tulajdonságában.

Az, hogy a mikrózás megváltoztat ízeket vagy más ilyesmi kárt okozna, az
szerintem előítélet. Ismerek olyan háziasszonyt, aki bár használja a mikrót, de
utána vár egy kicsit, nem nyitja ki azonnal az ajtót, hogy a "sugárzás
lecsillapodjon, ne kapjanak káros sugárzást az ételtől". Amikor mondta, az agyam
eldurrant. De nem vitatkozom ilyeneken, mindenki azt hisz, amit akar.

Tényleg, egy kérdés: mobiltelefonond van? :-)

hjozsi



More information about the Elektro mailing list