fagyasztas

Hidvegi Jozsef jhidvegi at alarmix.net
Tue Aug 19 14:36:25 CEST 2003


> Ja, akkor ugyanarrol beszelunk. Az en melyhutom
> 1 kg hust fagyaszt le orankent. 40kg hus 40ora.
> Viszont termeszetesen nem nyitogatom orankent,
> hanem mondjuk legyen 3kg 3 orankent. Ez esetben...
neeem, nemegeszen igy zajlik ez le!
Ha a valaki altal mar korabban leirtakat tartod szemelott, vagyis a hutot ket
oraval elobb maxra nyomod (nem tom, mi az az uzemmod, szoval ha kell, ha nem,
jar, mint a bolondora, es hut, akar -22 ala is), es persze van is benne
sokminden, ami meg van igy fagyva, ha ekkor bedobsz egy kisebb adagot, ami jo
nagy relativ feluletu, akkor a tobbi cumo fogja gyorsan lehuteni, nem a huto
csak.
(Ha letezne olyan folyadek, ami egeszsegre nem artalmas, es mondjuk -30 fokon
sem fagy meg, akkor ebbe valo bedobas kello csomagolasban akar gyorshutesnek is
tekintheto. Bar az igazi a folyekony levego es hasonlok. :-) )

A gyorsfagyasztasnal az a lenyeg, hogy nem tudnak azok a bizonyos, nagyon hegyes
tu alaku jegkristalyok kepzodni, amik egyes esetekben atszurva a sejteket,
tonkre tudjak tenni az etelt. Nem mindenre igaz, de sok gyumolcsre biztosan.
Felolvasztas utan egyszeruen elvezhetetlen.
Aztan pl a tej frakcionalodik, olvasztas utan nem feltetlenul sikerul eredeti
modura osszekevernni. Turmixot meg nem probaltam, lehet, hogy bejonne.

hjozsi



More information about the Elektro mailing list