[elektro] matek (Was: Flaist -> betegségek)

FuzArn fuzarn at gmail.com
Wed Mar 27 13:40:53 CET 2019


Persze, vmi okozza a bajt. De nem az okozza, hogy valamit beviszel,  hanem az, hogy bennmarad, felszivodik, hatasat immunrendszer rosszul kezeli stb. Elkepeszto mennyisegu merget viszel be nap mint nap. Joresze termeszetes karcinogen. Azt kell elerni h a szervezet jol mukodjon amennyire lehet. Jellemzoen sokaig jol szokott....

Nyilván vannak rizikófaktorok, De az is rizikófaktor ha a szervezet nem ismeri a mérget, pl mert nem tanulta meg valamiert fiatalon. Meg az is ha tul sokat viszel be, nyilvan egyen fuggo hol a hatar amibol maradando baj lesz.

Alapjaraton nem a szenne egett bacontol lesz bajod. Az csak egy tenyezo a milliobol. Ha kiveszed, akkor picit javul a helyzet. Valszeg aki minden nap bacont eszik annak vannak mas preferenciai is, ami nem segiti elo az egeszseges eletmodot. Kutatas nem tud mindent figyelembevenni. Jo kozelites, jobb mint a semmi, de rengeteg hamis kovezkeztezes szuletett ezekbol mar.

A.

> On 2019. Mar 27., at 13:09, Acs Gabor <levlista at e8e.eu> wrote:
> 
> Csak ha ott van a rákos prosztatában az a molekula, ami az olajos hús égetésekor jön létre, látszik a mikroszkóp vagy akármi alatt, akkor az ott van. A nem rákosban meg nincs.
> 
> Gábor
> 
> 2019.03.27. 12:17 keltezéssel, Kormos Imre írta:
>> Így lehet teljesen hibás következtetéseket is levonni. Lehet, hogy a füstült húst evők mustárt esznek a húshoz, a többiek meg majonézt a salátához és a mustár vs majonéz okozza a különbséget. Vagy grillezni a kertvárosiak grilleznek többet, akik sokat autóznak a dugóban..... stb...
>> 
>> KI
>> 
>> 
>> 
>> -----Original Message-----
>> From: Elektro [mailto:elektro-bounces at tesla.hu] On Behalf Of Gábor Auth
>> Sent: Wednesday, March 27, 2019 11:57 AM
>> To: elektro at tesla.hu
>> Subject: Re: [elektro] matek (Was: Flaist -> betegségek)
>> 
>> Hi,
>> 
>>> On Wed, 27 Mar 2019, 11:39 Kiss Gabor, <kissg at ssg.ki.iif.hu> wrote:
>>> 
>>> On 3/27/19 10:04 AM, Gábor Auth wrote:
>>> És mi történik, ha 98%-os valószínűség "nő 5 %-kal"? 102.9% lesz?
>> 
>> Nyilván nem, mert nem olyan egyszerű, ahogy leírtam, az csak egy erős leegyszerűsítés volt, hogy más a százalékpont és más a százalék.
>> 
>> Nagyjából arról van szó, hogy ha egymillió emberből évente kb. 525 embernek lesz vastagbélrákja, majd erre a sokaságra rányomva egy statisztika elemzést azt látják a kutatók, hogy 500 ezer nem eszik füstölt vöröshúst és közöttük 250 eset fordul elő, míg a másik 500 ezer eszik füstölt vöröshúst, náluk pedig 275 eset fordul elő, akkor szignifikánsan növeli a vastagbélrák esélyét az, ha az ember füstölt vöröshúst eszik. A számok közel helyes hasraütés alapúak, nem emlékszem a pontos adatokra és megvan a statisztikai matematikája, nem szimpla szorzás, csak egyszerűbb elmagyarázni azzal.
>> 
>> Lehetne azt is mondani, hogy ha jellemzően nem ettél füstölt vöröshúst, akkor 0,05 százalék esélyed van 50 évesen arra abban az évben, hogy vastagbélrákod lesz, ha meg jellemzően eszel füstölt vöröshúst, akkor 0,055 százalék esélyed lesz rá, akkor nincs ilyen százalékos szorzás, csak a puszta esélyek.
>> 
>> Bye,
>> Auth Gábor
>> -----------------------------------------
>>           elektro[-flame|-etc]
>> 
>> -----------------------------------------
>>           elektro[-flame|-etc]
> 
> -----------------------------------------
>         elektro[-flame|-etc]



More information about the Elektro mailing list