[elektro] Tervezett avultatás

"L. Pásztor" seasoft at invitel.hu
Fri Oct 31 13:06:06 CET 2014


Nincs ám minden leírva ....ahogy penészedés-gátló, a kiszáradás-gátló, 
az állományjavító, az egyéb töltőanyagok pl. fasírtokban, az ízfokozó, 
az ételszinezék, és nem jegyeztem meg még mennyi egyéb chemikálé zúdul 
pluszban bele ... a hatásuk meg még annál is kevésbé van leírva.

A franchise pedig a külsőségekre fókuszál: tiszta legyen a WC, ki legyen 
függesztve ki-mikor takarított, munkatársak ruhája ok legyen, épületen 
belül tisztaság legyen, vendég amennyit lát a konyhából az makulátlan 
legyen ... és maximális udvariasság, h a vendég azt érezze, itt ő egy 
valaki !!!
De azt már nem látja, h beleb at ...nak a sültkrumpliba annyi sót, h vendég 
ha megette menten kér még egy kólát (amit helyben kevernek be), megissza 
a cukros vackot és fokozódik az inzulin termelése, amitől ismét éhes 
lesz ...kell még egy pite is és már müxik is a láncreakció.
Az étolaj korom tartalmát sem ellenőrzi senki ... sütnek benne, szűrik, 
sütnek benne, szűrik, megint sütnek ... etc. a korom meg ugye rákkeltő...
És ott vannak a másnapra eltett élelmiszerek, mert ne gondolja bárki is, 
h bármit is hagynak elveszni !

A franchise meg csak alig több mint arculat ... és legfőképp nem ad 
táplálék-biztonságot.

----------------
L. Pásztor
----------------



2014.10.31. 12:30 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Az a baj, hogy ez a cikk jól ismert általánosságokat közöl, Te viszont
> konkrétumot hallottál a cimborádtól, amit mi nem tudtunk meg. A sima
> éttermekben én is tudom mi megy, dolgoztam villanyszerelőként neves
> étterem konyhájában, egy barátom meg szakács volt, ő is mesélt dolgokat.
> ezért én étteremben nem kajálok.
>
> De a meki az tudtommal más, eléggé szigorú franchise rendszer, meg van
> mondva mit hogyan kell, ellenőrzik őket, központilag gyártják a
> komponenseket.
> Minden tálcában ott van a táblázat, melyik ételben mennyi a zsír, cukor,
> fehérje, só stb. meg lehet nézni és lehet választani tápláló, nem zsíros
> kaját is. És ezt ellenőrizni is könnyebben tudja a hatóság, mint az
> éttermi étlapon, hogy egy tányér fasírt 1.500 Ft.
>
>
> Gábor
>
> 2014.10.31. 12:10 keltezéssel, "L. Pásztor" írta:
>> Ok Gábor, Te kérted, de azért em én leszek az aki nekikmegy ...
>> Van a neten épp elég utalás rá ... a legelső találat:
>> http://www.life.hu/ez-zsir/20120703-gyorsettermi-etelek-avagy-hogyan-egyunk-gyorsan-konnyen-semmit.html
>>
>> Nem új keltű, régen is ez volt. 1976-80 között a villamoskari Schönherz
>> kolesz várban lévő menzáján kezeltem a mosogatógépet. Olyan csóró
>> voltam, h kajára is alig futotta, rákényszerültem heti 1-szer, ezért
>> egész héten ingyé vacsiztam. Mindezt azért lehetett, mert kisebbségnek
>> sok volt a gépen a 3 nyomógomb. Papírt aláirtuk de a főnök a lóvét
>> eltette, de ehetünk a konyhán amit akartunk. Mindenki lopott mint állat,
>> de a kaját ki kellet adni. Egyik szép gyöngyszem a zöldborsó 3 élete volt.
>> 1. nap zöldbosró főzelék.  Elment fele-harmada, maradékot papíron
>> kiöntötték, de vitték a fagyasztóba.
>> 2. fagyasztóból kiolvasztották, hozzátettek kevés húscafatot meg
>> zöldséget, és lett  belőle zöldborsós sertésragu ... ha abból is maradt,
>> azt is lefagyasztották.
>> 3. pár nap múlva maradékot hűtőből ki, penészt leszedték a tetejéről,
>> beleöntötték az üstbe, mellé kis zöldség és ott lett a tavaszi zöldborsó
>> leves ... nesze neked hülye egyetemista ...
>>
>> De volt még fasírt, rolád, pörkölt és más apróhúsok is hasonló
>> életciklusokkal.
>> Akkor szoktam rá a mindennapi csirkecombra ... azzal nem tudtak
>> játszani. De ma már az sem kellene az antibiotikumokkal hülyére oltott
>> teszkós csirkék miatt.
>>
>> -------------------
>> L. Pásztor
>> -------------------
>>
>>
>>
>>
>> 2014.10.31. 10:36 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>>> Hoztam is meg nem is, mondtam is meg nem is, most így mit érünk vele?
>>>
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> 2014.10.31. 10:20 keltezéssel, "L. Pásztor" írta:
>>>> :)))
>>>> Régen amikor még gyerekeim kicsik voltak, eccer közfelkiáltással
>>>> megszavaztak egy mekis ebédet.
>>>> A tulajdonosa egy volt osztálytársam volt. Odaült közénk, dumáltunk
>>>> erről-arról. Ő mondta többek közt: szoktassuk le a gyerekeinket h
>>>> gyorsétterembe járjanak.
>>>> A többit amit mondott, nem írom le ... mert még más mekisek beperelnének
>>>> érte... :/
>>>>
>>>> De ennyi elég is, ez már végképp off.
>>>>
>>>> -----------------
>>>> L. Pásztor
>>>> -----------------
>>>>
>>>>
>>>> 2014.10.31. 9:52 keltezéssel, Kormos Imre írta:
>>>>> Mondjuk nekem nem a mekis hamburger a hamburger, de szerintem a mekit sokkal-sokkal jobban ellenőrzik, mint bárki mást, ráadásul az árba bőven-bőven belefér a minőségi alapanyag is.
>>>>> KI
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Na arra gondolj, amit te csinálsz otthon színhúsból. McD-ben meg hidd el,
>>>>>> nem azt teszik bele, sőt.
>>>>>>
>>>>>> Best regards,
>>>>>> Andy
>>>>>>
>>>>>> 2014-10-31 7:57 GMT+01:00 Imre Kormos <imre.kormos at gmail.com>:
>>>>>>> Akkor jó.. Én szeretem a hamburgert, bár ritkán eszek. Ráadásul
>>>>>>> szerintem egészséges is, van benne tiszta hús, zöldség, kenyér.
>>>>>>> Mennyivel jobb a vasárnapi rántotthús krumplival? Azt meg mindenki
>>>>>> isteníti.
>>>>>>> Ki
>>>>> -----------------------------------------
>>>>>                elektro[-flame|-etc]
>>>> -----------------------------------------
>>>>               elektro[-flame|-etc]
>>> -----------------------------------------
>>>              elektro[-flame|-etc]
>> -----------------------------------------
>>             elektro[-flame|-etc]
> -----------------------------------------
>            elektro[-flame|-etc]



More information about the Elektro mailing list