[elektro] Tervezett avultatás
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Fri Oct 31 12:30:24 CET 2014
Az a baj, hogy ez a cikk jól ismert általánosságokat közöl, Te viszont
konkrétumot hallottál a cimborádtól, amit mi nem tudtunk meg. A sima
éttermekben én is tudom mi megy, dolgoztam villanyszerelőként neves
étterem konyhájában, egy barátom meg szakács volt, ő is mesélt dolgokat.
ezért én étteremben nem kajálok.
De a meki az tudtommal más, eléggé szigorú franchise rendszer, meg van
mondva mit hogyan kell, ellenőrzik őket, központilag gyártják a
komponenseket.
Minden tálcában ott van a táblázat, melyik ételben mennyi a zsír, cukor,
fehérje, só stb. meg lehet nézni és lehet választani tápláló, nem zsíros
kaját is. És ezt ellenőrizni is könnyebben tudja a hatóság, mint az
éttermi étlapon, hogy egy tányér fasírt 1.500 Ft.
Gábor
2014.10.31. 12:10 keltezéssel, "L. Pásztor" írta:
> Ok Gábor, Te kérted, de azért em én leszek az aki nekikmegy ...
> Van a neten épp elég utalás rá ... a legelső találat:
> http://www.life.hu/ez-zsir/20120703-gyorsettermi-etelek-avagy-hogyan-egyunk-gyorsan-konnyen-semmit.html
>
> Nem új keltű, régen is ez volt. 1976-80 között a villamoskari Schönherz
> kolesz várban lévő menzáján kezeltem a mosogatógépet. Olyan csóró
> voltam, h kajára is alig futotta, rákényszerültem heti 1-szer, ezért
> egész héten ingyé vacsiztam. Mindezt azért lehetett, mert kisebbségnek
> sok volt a gépen a 3 nyomógomb. Papírt aláirtuk de a főnök a lóvét
> eltette, de ehetünk a konyhán amit akartunk. Mindenki lopott mint állat,
> de a kaját ki kellet adni. Egyik szép gyöngyszem a zöldborsó 3 élete volt.
> 1. nap zöldbosró főzelék. Elment fele-harmada, maradékot papíron
> kiöntötték, de vitték a fagyasztóba.
> 2. fagyasztóból kiolvasztották, hozzátettek kevés húscafatot meg
> zöldséget, és lett belőle zöldborsós sertésragu ... ha abból is maradt,
> azt is lefagyasztották.
> 3. pár nap múlva maradékot hűtőből ki, penészt leszedték a tetejéről,
> beleöntötték az üstbe, mellé kis zöldség és ott lett a tavaszi zöldborsó
> leves ... nesze neked hülye egyetemista ...
>
> De volt még fasírt, rolád, pörkölt és más apróhúsok is hasonló
> életciklusokkal.
> Akkor szoktam rá a mindennapi csirkecombra ... azzal nem tudtak
> játszani. De ma már az sem kellene az antibiotikumokkal hülyére oltott
> teszkós csirkék miatt.
>
> -------------------
> L. Pásztor
> -------------------
>
>
>
>
> 2014.10.31. 10:36 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>> Hoztam is meg nem is, mondtam is meg nem is, most így mit érünk vele?
>>
>>
>> Gábor
>>
>> 2014.10.31. 10:20 keltezéssel, "L. Pásztor" írta:
>>> :)))
>>> Régen amikor még gyerekeim kicsik voltak, eccer közfelkiáltással
>>> megszavaztak egy mekis ebédet.
>>> A tulajdonosa egy volt osztálytársam volt. Odaült közénk, dumáltunk
>>> erről-arról. Ő mondta többek közt: szoktassuk le a gyerekeinket h
>>> gyorsétterembe járjanak.
>>> A többit amit mondott, nem írom le ... mert még más mekisek beperelnének
>>> érte... :/
>>>
>>> De ennyi elég is, ez már végképp off.
>>>
>>> -----------------
>>> L. Pásztor
>>> -----------------
>>>
>>>
>>> 2014.10.31. 9:52 keltezéssel, Kormos Imre írta:
>>>> Mondjuk nekem nem a mekis hamburger a hamburger, de szerintem a mekit sokkal-sokkal jobban ellenőrzik, mint bárki mást, ráadásul az árba bőven-bőven belefér a minőségi alapanyag is.
>>>> KI
>>>>
>>>>
>>>>> Na arra gondolj, amit te csinálsz otthon színhúsból. McD-ben meg hidd el,
>>>>> nem azt teszik bele, sőt.
>>>>>
>>>>> Best regards,
>>>>> Andy
>>>>>
>>>>> 2014-10-31 7:57 GMT+01:00 Imre Kormos <imre.kormos at gmail.com>:
>>>>>> Akkor jó.. Én szeretem a hamburgert, bár ritkán eszek. Ráadásul
>>>>>> szerintem egészséges is, van benne tiszta hús, zöldség, kenyér.
>>>>>> Mennyivel jobb a vasárnapi rántotthús krumplival? Azt meg mindenki
>>>>> isteníti.
>>>>>> Ki
>>>> -----------------------------------------
>>>> elektro[-flame|-etc]
>>> -----------------------------------------
>>> elektro[-flame|-etc]
>> -----------------------------------------
>> elektro[-flame|-etc]
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
More information about the Elektro
mailing list