[elektro] Infrahőmérő
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Thu Oct 30 12:03:48 CET 2014
Én meg azt hallottam, hogy a prosztatarákok legfőbb okozója ez az
égetett, grillezett, füstölt kaja evés.
Gábor
2014.10.30. 11:39 keltezéssel, charles hoss írta:
> A farkas ami tud sutni pl buszke ra hogy olaj nelkul suti a mindenki
> szamara nelkulozhetetlen chipseket, ragcsakat.
> Par eve olvastam egy tanulmanyt ami az ilyen szarazon keszult, olaj nelkul
> limitalatlan hofokon sutott tesztakban nagy mennyisegu nitrozamint mutatott
> ki ami a gyomor, kolorektalis rakok egyik okozojaket szamontartott vegyulet
> (csak atfutottam, nem tananyag volt, ne kerjetek szamon rajtam ha kiderult
> azota a nitrozaminokat isten ajandekanak tekinti az orvoslas:))
>
> Bye
> Dexter
> On Oct 30, 2014 10:15 AM, "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu> wrote:
>
>> Nem Xornot akarom bántani, csak rávilágítani erre a szemléletmódra, ami
>> annyira elterjedt. Mondasz valamit ami jobb, ami át van gondolva, és
>> csak kicsi odafigyelést vagy többlet erőforrást igényel, de rögtön
>> leszólják, hogy dédapámnak is jó volt az úgy, emberöltőnek jó volt az,
>> mit variálsz, nincs nekem arra időm hogy ilyenekkel foglalkozzak stb.
>> Persze Xorn rakott oda smiley-t, úgyhogy bármit is jelenthetett :)
>>
>> Anyám egyébként úgy meg szokta égetni a vasárnapi ebédhez a rántott
>> húst, hogy nem vagyok hajlandó megenni. Ha látná a hőmérőn, hogy a rossz
>> tartományban van az olaj, biztos nem így csinálná.
>>
>> Gábor
>>
>> 2014.10.30. 9:51 keltezéssel, gyapo írta:
>>> Xorn, you wrote:
>>> X> Az olajra hadd mondjam azt, hogy emberöltők múltak el anélkül, hogy
>>> X> pl. a háziasszonyoknak lett volna hőmérőjük ehhez. :-)
>>>
>>> Természetesen meg lehet lenni hőmérő nélkül is, a kemencében se
>>> méregette Mari néni, aztán mégis megsült a kenyér. :)
>>> De pont az olaj hajlamos bomlani ha túl meleg, ha meg nem elég meleg,
>>> akkor az étel nem lesz olyan, mint kellene. Tehát a kérdés arra
>>> konvertálódik, hogy akarunk-e minőségi kaját enni káros hozzáadott
>>> anyag nélkül, vagy megelégszünk az ősi naturális módszerekkel, aztán
>>> ahogy esik úgy puffan. Sok gyakorlással, és ismeretlen mennyiségű
>>> bevitt károsanyaggal el lehet jutni a kellő szintre, hogy
>>> megközelítsük a hőmérővel elérhető szintet.
>>> A sütő esetében először voltak a fokozatok, amiről nem lehetett tudni,
>>> hogy hány fok, ezért a receptekben sem használták. aztán újabban
>>> fokban van megadva, a receptekben is, de vajon annyi-e amennyi a
>>> tekerőre van írva. Azt ugye nem kell mondanom, hogy egy piskóta vagy
>>> szufflé hogy viselkedik, ha nem jó a hőfok. Vagy a konfitálás,
>>> szuvidolás, aszalás milyen lesz, ha nem jó a hőfok. Tehát akkor megint
>>> csak az a kérdés, hogy akarunk-e jó kaját enni, vagy megelégszünk a
>>> megégett vagy sületlen cuccal is, esetleg visszatesszük még és jól ki
>>> is szárítjuk. Itt is lehet sok kidobott alapanyag árán gyakorlatot
>>> szerezni, de egy hőmérővel sokkal gyorsabb, olcsóbb és könnyebb.
>>>
>>> Üdv.: gyapo
>>>
>>> -----------------------------------------
>>> elektro[-flame|-etc]
>> -----------------------------------------
>> elektro[-flame|-etc]
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
More information about the Elektro
mailing list