[elektro] Infrahőmérő

charles hoss charles.hoss at gmail.com
Thu Oct 30 11:39:18 CET 2014


A farkas ami tud sutni pl buszke ra hogy olaj nelkul suti a mindenki
szamara nelkulozhetetlen chipseket, ragcsakat.
Par eve olvastam egy tanulmanyt ami az ilyen szarazon keszult, olaj nelkul
limitalatlan hofokon sutott tesztakban nagy mennyisegu nitrozamint mutatott
ki ami a gyomor, kolorektalis rakok egyik okozojaket szamontartott vegyulet
(csak atfutottam, nem tananyag volt, ne kerjetek szamon rajtam ha kiderult
azota a nitrozaminokat isten ajandekanak tekinti az orvoslas:))

Bye
Dexter
On Oct 30, 2014 10:15 AM, "Acs Gabor" <levlista at e8e.eu> wrote:

> Nem Xornot akarom bántani, csak rávilágítani erre a szemléletmódra, ami
> annyira elterjedt. Mondasz valamit ami jobb, ami át van gondolva, és
> csak kicsi odafigyelést vagy többlet erőforrást igényel, de rögtön
> leszólják, hogy dédapámnak is jó volt az úgy, emberöltőnek jó volt az,
> mit variálsz, nincs nekem arra időm hogy ilyenekkel foglalkozzak stb.
> Persze Xorn rakott oda smiley-t, úgyhogy bármit is jelenthetett :)
>
> Anyám egyébként úgy meg szokta égetni a vasárnapi ebédhez a rántott
> húst, hogy nem vagyok hajlandó megenni. Ha látná a hőmérőn, hogy a rossz
> tartományban van az olaj, biztos nem így csinálná.
>
> Gábor
>
> 2014.10.30. 9:51 keltezéssel, gyapo írta:
> > Xorn, you wrote:
> > X> Az olajra hadd mondjam azt, hogy emberöltők múltak el anélkül, hogy
> > X> pl. a háziasszonyoknak lett volna hőmérőjük ehhez. :-)
> >
> > Természetesen meg lehet lenni hőmérő nélkül is, a kemencében se
> > méregette Mari néni, aztán mégis megsült a kenyér. :)
> > De pont az olaj hajlamos bomlani ha túl meleg, ha meg nem elég meleg,
> > akkor az étel nem lesz olyan, mint kellene. Tehát a kérdés arra
> > konvertálódik, hogy akarunk-e minőségi kaját enni káros hozzáadott
> > anyag nélkül, vagy megelégszünk az ősi naturális módszerekkel, aztán
> > ahogy esik úgy puffan. Sok gyakorlással, és ismeretlen mennyiségű
> > bevitt károsanyaggal el lehet jutni a kellő szintre, hogy
> > megközelítsük a hőmérővel elérhető szintet.
> > A sütő esetében először voltak a fokozatok, amiről nem lehetett tudni,
> > hogy hány fok, ezért a receptekben sem használták. aztán újabban
> > fokban van megadva, a receptekben is, de vajon annyi-e amennyi a
> > tekerőre van írva. Azt ugye nem kell mondanom, hogy egy piskóta vagy
> > szufflé hogy viselkedik, ha nem jó a hőfok. Vagy a konfitálás,
> > szuvidolás, aszalás milyen lesz, ha nem jó a hőfok. Tehát akkor megint
> > csak az a kérdés, hogy akarunk-e jó kaját enni, vagy megelégszünk a
> > megégett vagy sületlen cuccal is, esetleg visszatesszük még és jól ki
> > is szárítjuk. Itt is lehet sok kidobott alapanyag árán gyakorlatot
> > szerezni, de egy hőmérővel sokkal gyorsabb, olcsóbb és könnyebb.
> >
> > Üdv.: gyapo
> >
> > -----------------------------------------
> >            elektro[-flame|-etc]
>
> -----------------------------------------
>           elektro[-flame|-etc]


More information about the Elektro mailing list