[elektro] Mikrohullámú sütő

Cser Tamas maguspr53 at gmail.com
Mon Jun 10 01:06:30 CEST 2013


Acs Gabor <levlista at e8e.eu> írta, 2013.06.10.:
> Ha nagyon offnak találtatik, vigyük az etc-re, szerintem érdekes kérdés.
>
> Azt leszámítva, hogy van a cikkben jónéhány szokásos ezo-bio beütésű
> kijelentés, de van pár olyan mondat, ami ha igaz, lenne min elgondolkodni.
> A kérdés, hogy hallottatok-e erről valami konkrétabbat, tényleg
> bomlanak-e a molekulák a behatástól, tapasztalt-e közületek valaki
> bármit a leírtakból?
>
> Pl.
> "Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, viz
> jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön

tegyél be egy üvegedényben füstöltszalonna darabkát víz nélkül, és
a zsír kiolvad beőle, és összesül

> létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az
> élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez
> molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel
> felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és
> erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen
> főzési mód.
>
> Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:
>
>     "Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló
>     rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos,

huzamosabb idő alatt a heréknek nem tesz jót a tudomány szerint

>     pusztító erővel biró sugárzásnak." A molekulák szerkezete
>     szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti
>     izoméria jön létre)""
>
>
> http://naturahirek.hu/10-sokkolo-ok-arra-hogy-elhajitsuk-mikro-sutonket/
>
>
>
> --
> Gábor
>
> -----------------------------------------
>           elektro[-flame|-etc]
>



More information about the Elektro mailing list