[elektro] Mikrohullámú sütő
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Mon Jun 10 00:42:10 CEST 2013
Ha nagyon offnak találtatik, vigyük az etc-re, szerintem érdekes kérdés.
Azt leszámítva, hogy van a cikkben jónéhány szokásos ezo-bio beütésű
kijelentés, de van pár olyan mondat, ami ha igaz, lenne min elgondolkodni.
A kérdés, hogy hallottatok-e erről valami konkrétabbat, tényleg
bomlanak-e a molekulák a behatástól, tapasztalt-e közületek valaki
bármit a leírtakból?
Pl.
"Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, viz
jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön
létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az
élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez
molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel
felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és
erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen
főzési mód.
Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:
"Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló
rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos,
pusztító erővel biró sugárzásnak." A molekulák szerkezete
szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti
izoméria jön létre)""
http://naturahirek.hu/10-sokkolo-ok-arra-hogy-elhajitsuk-mikro-sutonket/
--
Gábor
More information about the Elektro
mailing list