[elektro] Mikrohullámú sütő

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Mon Jun 10 00:42:10 CEST 2013


Ha nagyon offnak találtatik, vigyük az etc-re, szerintem érdekes kérdés.

Azt leszámítva, hogy van a cikkben jónéhány szokásos ezo-bio beütésű 
kijelentés, de van pár olyan mondat, ami ha igaz, lenne min elgondolkodni.
A kérdés, hogy hallottatok-e erről valami konkrétabbat, tényleg 
bomlanak-e a molekulák a behatástól, tapasztalt-e közületek valaki 
bármit a leírtakból?

Pl.
"Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, viz 
jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön 
létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az 
élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez 
molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel 
felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és 
erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen 
főzési mód.

Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:

    "Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló
    rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos,
    pusztító erővel biró sugárzásnak." A molekulák szerkezete
    szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti
    izoméria jön létre)""


http://naturahirek.hu/10-sokkolo-ok-arra-hogy-elhajitsuk-mikro-sutonket/



-- 
Gábor



More information about the Elektro mailing list