[elektro] A tökéletes steak!
Acs Gabor
agabor at electrodesign.hu
Mon Nov 7 18:00:33 CET 2011
Egyszer láttam egy francia csúcsmesterszakácsot, hogyan készíti a
-feléjük- tökéletes lágytojást. Beleütötte a tojást egy bögrébe,
letakarta, és a tűzhely szélére tette vagy egy órára. Ott a konyhában
folyamatosan főznek valamit, a tűzhely hulladékhőjével, extra lassan
készült a legfinomabb lágytojás. Hozzá persze a szükséges blabla, voálá,
mmmm.. meg ahogy kell.
Gábor
2011.11.07. 14:57 keltezéssel, charles hoss írta:
> alapvetoen minden adott hozza :
> en ugy kezdenek neki hogy veszek egy peltier elemes hutotaskat - annak
> a hoszigetelese tokeletesen megfelel a celra (a maxiprogram az lenne
> hogy tulnyomast is tudjak benne csinalni - de ahhoz is eleg ez , csak
> egy kukta kell amit nyomasra tudnek tolteni benne)
> nekem nem is a steak az alapveto celom , csak a vegso , tokeletes
> lagytojas eloallitasa : az a hofok ahol a tojasfeherje mar kicsapodik
> , de a sargaja meg epp nem - ez valahol 63 fok korul van .
> a steaknel a trukk az hogy nem szabad (talan) 7x fok fole menni , mert
> ott a kollagen ragossa teszi a hust . az izanyagokhoz kellhet egy
> vekony megperzselt reteg a kergen .
>
> ehhez a kiserlethez szinte vegulis semmi kulonleges nem kell :
> peltier-es hutotaska (szerintem mar onmagaban is eleg negyven valahany
> fokig , de vizzel feltoltve talan meg tobbet is tud .
> pici meruloforralo , szobaszokokut szivattyu a keringteteshez , hogy
> homogen legyen a hofok
> zsugorfolia a hus csomagolasahoz vagy valami rozsdamentes edeny amiben keszited
> dallas homero ic vagy eloprogramozva (1821) vagy 1820 egy
> kontrollerrel es kijelzovel .
>
> tovabb csicsazni is erdemes a dolgot - a hust pl lassufagyasztani
> elotte - ha gyorsan fagyasztod , akkor termelekeny a dolog - ha lassan
> fagyasztod , akkor a jegkristalyok kialakulasa sokkal jobban feltarja
> a sejteket - igy jobb lesz a hus minosege .
>
> bye
> dexter
>
>
> Elight<elight at gmail.hu> írta (2011. november 7. 10:05):
>> Sziasztok..
>>
>> Igaz nem elektronyos téma , de mindjárt az lesz:
>>
>> Tegnap néztem Heston Blumentált a Paprikán,
>> ( egyébként nagyony csípem a f at szit, meg amit művel! )
>>
>> A subj - témában alkotott éppen egy nagyot:
>>
>> A lényeg , egy jó nagy darab Maharborda egyben
>> és az alacsony hőmérsékletű sütés.
>> Az eredmény egy rendkívül finom , saftos husi..
>>
>> És hogy elektro is legyen : )
>> Gázpákával leperkelte a felületét , lezárva a pólusokat,
>> meg állítólag a baciknak is jót tesz.
>> Azután egy egész napig sütötte 50C fokon
>>
>>
>> Azon elmélkedtem , hogy a mi gázsütőnk tudhat e ennyire
>> alacson hőmérsékleten sütni ???
>> Arra jutottam, hogy lehet hogy alapból még az elektromos
>> sütők se nagyon. Valami spéci ipari sűtőben alkothatott.
>>
>> Hogyan lehetne házilagosan megoldani egy ekkora
>> husi egy napon keresztüli alacsonyhőfokú sütögetését?
>>
>> A grillsütők túl kicsikék, szóba se jöhetnek.
>> Gondolom a gázsütő grillje már elegendő lehetne,
>> de az meg túl direkt hőátadású.
>> Mindenképpen kéne esetleg valami kazettát, hőszabályzót
>> készíteni bele.
>> Beljut a hő, a kazetta megtartja, és nem jut ki feleslegesen.
>> Ha esik a hőmérséklet beindul a fűtés.. etc..
>>
>> (kukucskáló lik is kellhet no meg világítás?
>> Igaz ilyen hőfokon nincs olyan veszély, hogy megégne A HÚS,
>> azért az ember kíváncsi hogy alakulhatnak a folyamatok. )
>>
>> Üdv István
>>
>> -----------------------------------------
>> elektro[-flame|-etc]
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
>
> _____________ NOD32 6534 (20111011) Információ _____________
>
> Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
> http://www.nod32.hu
>
>
>
More information about the Elektro
mailing list