[elektro] A tökéletes steak!
charles hoss
charles.hoss at gmail.com
Mon Nov 7 14:57:35 CET 2011
alapvetoen minden adott hozza :
en ugy kezdenek neki hogy veszek egy peltier elemes hutotaskat - annak
a hoszigetelese tokeletesen megfelel a celra (a maxiprogram az lenne
hogy tulnyomast is tudjak benne csinalni - de ahhoz is eleg ez , csak
egy kukta kell amit nyomasra tudnek tolteni benne)
nekem nem is a steak az alapveto celom , csak a vegso , tokeletes
lagytojas eloallitasa : az a hofok ahol a tojasfeherje mar kicsapodik
, de a sargaja meg epp nem - ez valahol 63 fok korul van .
a steaknel a trukk az hogy nem szabad (talan) 7x fok fole menni , mert
ott a kollagen ragossa teszi a hust . az izanyagokhoz kellhet egy
vekony megperzselt reteg a kergen .
ehhez a kiserlethez szinte vegulis semmi kulonleges nem kell :
peltier-es hutotaska (szerintem mar onmagaban is eleg negyven valahany
fokig , de vizzel feltoltve talan meg tobbet is tud .
pici meruloforralo , szobaszokokut szivattyu a keringteteshez , hogy
homogen legyen a hofok
zsugorfolia a hus csomagolasahoz vagy valami rozsdamentes edeny amiben keszited
dallas homero ic vagy eloprogramozva (1821) vagy 1820 egy
kontrollerrel es kijelzovel .
tovabb csicsazni is erdemes a dolgot - a hust pl lassufagyasztani
elotte - ha gyorsan fagyasztod , akkor termelekeny a dolog - ha lassan
fagyasztod , akkor a jegkristalyok kialakulasa sokkal jobban feltarja
a sejteket - igy jobb lesz a hus minosege .
bye
dexter
Elight <elight at gmail.hu> írta (2011. november 7. 10:05):
> Sziasztok..
>
> Igaz nem elektronyos téma , de mindjárt az lesz:
>
> Tegnap néztem Heston Blumentált a Paprikán,
> ( egyébként nagyony csípem a f at szit, meg amit művel! )
>
> A subj - témában alkotott éppen egy nagyot:
>
> A lényeg , egy jó nagy darab Maharborda egyben
> és az alacsony hőmérsékletű sütés.
> Az eredmény egy rendkívül finom , saftos husi..
>
> És hogy elektro is legyen : )
> Gázpákával leperkelte a felületét , lezárva a pólusokat,
> meg állítólag a baciknak is jót tesz.
> Azután egy egész napig sütötte 50C fokon
>
>
> Azon elmélkedtem , hogy a mi gázsütőnk tudhat e ennyire
> alacson hőmérsékleten sütni ???
> Arra jutottam, hogy lehet hogy alapból még az elektromos
> sütők se nagyon. Valami spéci ipari sűtőben alkothatott.
>
> Hogyan lehetne házilagosan megoldani egy ekkora
> husi egy napon keresztüli alacsonyhőfokú sütögetését?
>
> A grillsütők túl kicsikék, szóba se jöhetnek.
> Gondolom a gázsütő grillje már elegendő lehetne,
> de az meg túl direkt hőátadású.
> Mindenképpen kéne esetleg valami kazettát, hőszabályzót
> készíteni bele.
> Beljut a hő, a kazetta megtartja, és nem jut ki feleslegesen.
> Ha esik a hőmérséklet beindul a fűtés.. etc..
>
> (kukucskáló lik is kellhet no meg világítás?
> Igaz ilyen hőfokon nincs olyan veszély, hogy megégne A HÚS,
> azért az ember kíváncsi hogy alakulhatnak a folyamatok. )
>
> Üdv István
>
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
More information about the Elektro
mailing list