[elektro] A tökéletes steak!

Elight elight at gmail.hu
Mon Nov 7 10:53:15 CET 2011


Én arra gondoltam hogy egy öntöttvas , vagy alu katetta
amit alul és oldalt körbe burkolok hőszigetelővel ,
és  ebbe teszem bele a tepsit, aztán úgy be a sütőbe.
De ahogy Józsi mondja ,
egy nagyobb alulap felűre,
vagy valami vastagabb teflonos tepsi
a grill cekasz alá ,
ami szétosztja a hőt nagyobb felületen,
talán
már elegendő lehet ehhez a rothasztáshoz .
De a hőmennyiséget mindenképpen szabályozni kellene.

Utána természetesen az eredményt én is átsűtném
kívánt állagúra, mert véresen nem igazán szeretjük,
csak lazára , porhanyósra sütve.

Aztán jöhet mellé a parubi és sali.

Az is érdekes (sali) , jeges vízben öblítette, evés előtt
hogy roppantós maradjon, és kellő nedvességet
visszavegye, amit a hűtőben elvesztett.

Egyébként meg hatalmas ötlet szerintem az volt,
hogy nem fűszervajat tett rá, ahogy mi szoktuk,
hanem a vajszeleteket kéksajt szeletek között
érlelte, és azt nyomta rá a friss sültre öntetnek.
Ezt azért kipróbálom egyszer!

Na ki akar ma itt még dolgozni,
mikor már én is megéheztem,
megyek kajálok is gyorsan valamit !   :)

Üdv István







2011.11.07. 10:27:38 dátumon gyapo <gyapo at freemail.hu> írta:

>> Azután egy egész napig sütötte 50C fokon
>
> Nem igazán volt megsütve. Szeletelés után még kapott egy serpenyős
> hőkezelést, ami a felületeket megsütötte, de belül maradt vörös.
> Steaknél ez elmegy, de pl. csirkét vagy sertést nem ennék így.
> Gondoltam rá én is, hogy kellene barkácsolni egy ilyen hosszútávú
> hőkezelő szekrényt, kőzetgyapot, meg még egy réteg hungarocell, nem
> kellene túl sok energia bele, nyitogatni nem kell. Régen lehetett kapni
> olcsón 500 W-os, kerámiagyöngyös, vasalóba való cekaszt, most mit
> lehetne beletenni? Kenyérsütőbe meg grillbe való fűtőbetéteket lehet
> kapni nem túl drágán?
>
> Üdv.: gyapo
>
> -----------------------------------------
>           elektro[-flame|-etc]


--



More information about the Elektro mailing list