[elektro] A tökéletes steak!
Hofferek Attila
hofi at soka.co.hu
Mon Nov 7 10:45:39 CET 2011
2011.11.07. 10:40 keltezéssel, Tóth Péter írta:
> hogy nem lesz tökéletes a póruszárás és kiszárad teljesen...
"Azt állítottam, hogy sütéskor nem azért kell kérget képezni a húsra,
hogy az lédús maradjon, hanem azért, mert csak magas hőfokon indulnak be
azok a kémiai reakciók, amik a tipikus sült aromáját adják. Az, hogy a
magas hőfokon, hirtelen, mindkét oldalán megsütött hús felszíni pórusai
elzáródnak, így a belsejéből nem folynak ki az értékes nedvek XIX.
századi találmány, ami egy Justus von Liebig nevű német vegyész nevéhez
köthető. A vegyész elmélete annyira beleégett a köztudatba, hogy egészen
az elmúlt évtizedekig tudományos körökben is tartotta magát. Aztán
Harold McGee <http://en.wikipedia.org/wiki/Harold_McGee> bebizonyította,
hogy nem igaz."
http://zamat.blog.hu/2010/06/23/mi_lesz_a_hussal_sutes_kozben
More information about the Elektro
mailing list