[elektro] A tökéletes steak!

Elight elight at gmail.hu
Mon Nov 7 10:05:01 CET 2011


Sziasztok..

Igaz nem elektronyos téma , de mindjárt az lesz:

Tegnap néztem Heston Blumentált a Paprikán,
( egyébként nagyony csípem a f at szit, meg amit művel! )

A subj - témában alkotott éppen egy nagyot:

A lényeg , egy jó nagy darab Maharborda egyben
és az alacsony hőmérsékletű sütés.
Az eredmény egy rendkívül finom , saftos husi..

És hogy elektro is legyen : )
Gázpákával leperkelte a felületét , lezárva a pólusokat,
meg állítólag a baciknak is jót tesz.
Azután egy egész napig sütötte 50C fokon


Azon elmélkedtem , hogy a mi gázsütőnk tudhat e ennyire
alacson hőmérsékleten sütni ???
Arra jutottam, hogy lehet hogy alapból még az elektromos
sütők se nagyon. Valami spéci ipari sűtőben alkothatott.

Hogyan lehetne házilagosan megoldani egy ekkora
husi egy napon keresztüli alacsonyhőfokú sütögetését?

A grillsütők túl kicsikék, szóba se jöhetnek.
Gondolom a gázsütő grillje már elegendő lehetne,
de az meg túl direkt hőátadású.
Mindenképpen kéne esetleg valami kazettát, hőszabályzót
  készíteni bele.
Beljut a hő, a kazetta  megtartja, és nem jut ki feleslegesen.
Ha esik a hőmérséklet beindul a fűtés.. etc..

(kukucskáló lik is kellhet no meg világítás?
Igaz ilyen hőfokon nincs olyan veszély, hogy megégne A HÚS,
azért az ember kíváncsi hogy alakulhatnak a folyamatok.   )

Üdv István



More information about the Elektro mailing list