[elektro] aszalo'_sza'rito'

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Mon Aug 1 13:46:39 CEST 2011


charles hoss wrote:
> komolyan elgondolkodtam a dolgon , de alapvetoen nem ertem hogy miert
> jo ez .
> labortechnikaban igen , de meleget csinalni mindenfelebol lehet amit
> meg lehet gyujtani - mitol lenne hatekonyabb ha ebbol az energiabol
> vakuumszivattyu hajtasara alkalmas energiat kene csinalni ?

Végülis nem mondtam, és tán más sem, hogy ez olyan nagyon jó lenne.
Energetikailag: valóban várható, hogy a párolgáshő marad, de a felmelegítés és a 
veszteséghő ki lesz iktatva a vákuumos módszerrel. Ráadásul, ha a cucc 
hőmérséklete már kb megvan (erjedéshő), akkor lehet, hogy azonnal el lehet 
kezdeni a folyamatot.

Engem nem a pálinkafőzés szempontjából érdekelt sosem ez a vákuumos módi, hanem 
gyümölcsök elrakása szempontjából. El tudom képzelni, hogy ha a hő ki van lőve, 
a gyümölcs tiszta és egészséges, akkor eredeti tartalommal lehetne elrakni nem 
lefagyasztva. Na erre azért nem vennék mérget, de ki kellene próbálni. És mivel 
a rongy+zacskó módit ajánlotta valaki, nincs kizárva, hogy kíváncsiságból ki is 
próbálom 1-2 üvegnyi anyag erejéig.

hjozsi 



More information about the Elektro mailing list