[elektro] aszalo'_sza'rito'
Kormos Imre
kormos.imre at freemail.hu
Mon Aug 1 07:35:03 CEST 2011
Hali,
Én igazándiból arra gondoltam, hogy a kétszeri főzésből az elsőt "spórolnám"
így meg, a második főzés lehetne akár hagyományos is.
Az ízvilág megváltozása lenne a próba _egyik_ lényege. Likőrre szerintem
azért nem fog hasonlítani, mert nem lesz cukros. Az erősebb gyümölcsíz meg
jó is lehet... Az előző levelemben leírt módon a lecsapatás nem gond, a
nyomás visszanövelése miatt kicsapódik, csak azt a hőt kell elhűteni, ami a
nyomásnövekedéssel keletkezik..
KI
ui: egy 20 l-es tartályban mennyi idő alatt tud jó vákuumot csinálni egy
hűtőgépkompresszor?
> -----Original Message-----
> From: elektro-bounces at tesla.hu [mailto:elektro-bounces at tesla.hu] On
> Behalf Of hg12345
> Sent: Sunday, July 31, 2011 11:54 PM
> To: elektro at tesla.hu
> Subject: Re: [elektro] aszalo'_sza'rito'
>
> Hi!
>
> vákuumos megoldásnál több probléma van:
>
> 1, más lesz a fözet izvilága (gyömölcsösebb izű) inkább likörre hasonlít,
a
> magasabb hőmérsékleten az aromák jelentősebb része lebomlik vagy
> átalakul.....
> 2, az alacsonyabb hőmérsékleten sokkal nagyobb hűtőfelület kell az alkohol
> lecsapatására, föleg azonos hőmérsékletű hütőközeggel...
>
> kicsapatás - visszajáratás - deflegmátor is egészen más kiképzést
igényel....
>
> 3, Az elvételnél elő, fő és utópárlat is vákuum alatt van igy kicsit
nehezebb
> ízre eldönteni, mikor melyik folyik.....
>
>
> Manapság egy lépésben 85-90 fokra föznek és utána higítanak semleges izű
> vizzel, igy olcsóbb és könnyebb a tárolás és palackozóig a szállítás.
>
More information about the Elektro
mailing list