Azok a franya E betuk...

victorhu at langsfeld.hu victorhu at langsfeld.hu
Sun Mar 5 22:19:28 CET 2006


Sziasztok!

jhidvegi írta 5 Mar 2006  14:52 levelében:
> Milyen edény ez, és mi a hoforrás?
Vastagtalpu rozsdamentes, ceran lapon.

> Vagy olyan pici a ho, hogy nem forr egyáltalán, inkább csak párolog? 
Annyira pici a ho, amit a fenek egyenletesen szetoszt, hogy nincsen 
helyi tulmelegedes, amitol az adott ponton elforrna a viz es a 100 
fok fole folmelegedo gyumolcscukor karamellizalodna. 
 
> Legjobb az olyan edény lenne, amilyenben nagykonyhákban szoktak fozni 
> (persze csak az elve a lényeg): duplafalú edény, és a felso széléig goz vagy 
> forróvíz nyalja körül az edényt. 
Haztartasi meretben tejforralo edenykent aruljak. Lekvart nem foznek 
benne, mert hamarabb forrna el a viz a ket kopeny kozul, mint ahogy 
besurusodne a lekvar. 

> Az ecetnek van szerepe abban, hogy nem ég le?
Jo kerdes, nem tudom. Igy kaptam a receptet, igy probaltam ki, es igy 
mukodott. Nem vegeztem kontroll vizsgalatot :-))
 
Udv

szepygab
victorhu at langsfeld.hu




More information about the Elektro mailing list