Azok a franya E betuk...
victorhu at langsfeld.hu
victorhu at langsfeld.hu
Sun Mar 5 22:19:28 CET 2006
Sziasztok!
jhidvegi írta 5 Mar 2006 14:52 levelében:
> Milyen edény ez, és mi a hoforrás?
Vastagtalpu rozsdamentes, ceran lapon.
> Vagy olyan pici a ho, hogy nem forr egyáltalán, inkább csak párolog?
Annyira pici a ho, amit a fenek egyenletesen szetoszt, hogy nincsen
helyi tulmelegedes, amitol az adott ponton elforrna a viz es a 100
fok fole folmelegedo gyumolcscukor karamellizalodna.
> Legjobb az olyan edény lenne, amilyenben nagykonyhákban szoktak fozni
> (persze csak az elve a lényeg): duplafalú edény, és a felso széléig goz vagy
> forróvíz nyalja körül az edényt.
Haztartasi meretben tejforralo edenykent aruljak. Lekvart nem foznek
benne, mert hamarabb forrna el a viz a ket kopeny kozul, mint ahogy
besurusodne a lekvar.
> Az ecetnek van szerepe abban, hogy nem ég le?
Jo kerdes, nem tudom. Igy kaptam a receptet, igy probaltam ki, es igy
mukodott. Nem vegeztem kontroll vizsgalatot :-))
Udv
szepygab
victorhu at langsfeld.hu
More information about the Elektro
mailing list