Azok a franya E betuk...

jhidvegi jhidvegi at startadsl.hu
Sun Mar 5 15:29:09 CET 2006


May Károly wrote:

> Cukor, szalicil, stb nem is kell?

A cukor nem kellhet, ha jó az alapanyag. Kimegy belole a víz zöme, és igen 
édes marad, ami visszamarad, mert a szilva pl, helybol is lehet elég édes.

Szalicil meg más tartósító csak az eltevés módjától függ, hogy kell-e. A 
mikrós módszerrel (régebben hosszasan írtam róla, utólag is elnézést) 
semmiféle tartósítószer nem kell. Nem azért, mert a mikró megölné a bacikat, 
hanem mert nem marad levego az üvegben. (Kibontás után viszont gyorsan 
megromlik szabadonhagyva, kivéve, ha antifrost hutobe rakják nem lezárva, 
mert az meg szinte kiszárítja a tetetjét... )

hjozsi 




More information about the Elektro mailing list