Re: Huha + kenyér

L. Pásztor seasoft at hu.inter.net
Thu Oct 13 10:10:44 CEST 2005


----- Original Message ----- 
From: "Topybear" <topybear at chello.hu>
To: <elektro at tesla.hu>
Sent: Thursday, October 13, 2005 9:29 AM
Subject: RE: Huhahhh...


07:46 2005.10.13. irta:

> >Nagyüzemi kenyér recept
> >
> >Hozzávalók
> >­ 100 dkg liszt
> >­ Egy csipetnyi benzoil-peroxid, kálium-bromát, hogy jó
és szép fehér
> >legyen a liszt. Ám ezeket az anyagokat a patkányok elõl
jól zárd el, mert
> >nekik rákot okoz!
> >­ 1 evõkanál só
> >­ 4 evõkanál olaj
> >­ 2,5 dkg élesztõ
> >­ 7-8 dl langyos víz
> >­ Egy kevés kálcium-propionát, hogy szebben és jobban
dagadjon a kenyér.
> >­ Egy kis állati eredetû propionsav, hogy tartós legyen a
friss ropogós.
> >­ Végy még egy kevés mesterséges emulgeálószert és
nátrium-metabiszulfátot,
> >hogy késleltesd a kenyér öregedését, ám ne csodálkozz, ha
asztmád elõtör.
> >
> >Topy
>
>
>Ez valódi recept?? (gondolom, hogy a kommentár a tied)

Igen, a recept teljes mértékben valódi lehet. De tudunk
ennél vadabbakról is.  Azok a fehérebbek, a puhábbak, a
könnyebbek, a sokáig elállóbbak, a nem penészedoek és a
gazdaságosabbak  :-)))

OEP meg örül, mert kevesebb nyugdíjat kell majd késobb
kifizetnie. (visszafizetnie)

Ennek folyamodványaként amióta a pékiparba kicsit
betekinthettünk,  úgy négy éve - azóta kétnaponként sütjük a
kenyeret.
És ezenkívül az összes csipszet örökre kitiltottam a
lakásból.  Mert a kenyerek kemikálé tartalma gyenge kezdo
sem lehet a csipszekéhez képest !!!

És újabb folyamodványaként  fiam allergiája szinte nullára
csökkent.


----------------------------------------
L. Pásztor
seasoft at hu.inter.net
----------------------------------------






More information about the Elektro mailing list