Re: Huha + kenyér
L. Pásztor
seasoft at hu.inter.net
Thu Oct 13 10:10:44 CEST 2005
----- Original Message -----
From: "Topybear" <topybear at chello.hu>
To: <elektro at tesla.hu>
Sent: Thursday, October 13, 2005 9:29 AM
Subject: RE: Huhahhh...
07:46 2005.10.13. irta:
> >Nagyüzemi kenyér recept
> >
> >Hozzávalók
> > 100 dkg liszt
> > Egy csipetnyi benzoil-peroxid, kálium-bromát, hogy jó
és szép fehér
> >legyen a liszt. Ám ezeket az anyagokat a patkányok elõl
jól zárd el, mert
> >nekik rákot okoz!
> > 1 evõkanál só
> > 4 evõkanál olaj
> > 2,5 dkg élesztõ
> > 7-8 dl langyos víz
> > Egy kevés kálcium-propionát, hogy szebben és jobban
dagadjon a kenyér.
> > Egy kis állati eredetû propionsav, hogy tartós legyen a
friss ropogós.
> > Végy még egy kevés mesterséges emulgeálószert és
nátrium-metabiszulfátot,
> >hogy késleltesd a kenyér öregedését, ám ne csodálkozz, ha
asztmád elõtör.
> >
> >Topy
>
>
>Ez valódi recept?? (gondolom, hogy a kommentár a tied)
Igen, a recept teljes mértékben valódi lehet. De tudunk
ennél vadabbakról is. Azok a fehérebbek, a puhábbak, a
könnyebbek, a sokáig elállóbbak, a nem penészedoek és a
gazdaságosabbak :-)))
OEP meg örül, mert kevesebb nyugdíjat kell majd késobb
kifizetnie. (visszafizetnie)
Ennek folyamodványaként amióta a pékiparba kicsit
betekinthettünk, úgy négy éve - azóta kétnaponként sütjük a
kenyeret.
És ezenkívül az összes csipszet örökre kitiltottam a
lakásból. Mert a kenyerek kemikálé tartalma gyenge kezdo
sem lehet a csipszekéhez képest !!!
És újabb folyamodványaként fiam allergiája szinte nullára
csökkent.
----------------------------------------
L. Pásztor
seasoft at hu.inter.net
----------------------------------------
More information about the Elektro
mailing list