tej
Vajk Fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Thu Nov 17 20:38:08 CET 2005
ami a tej tetejen osszegyulik, plane forralas utan, az nem 100% zsir.
vajk
HWSW Famulus wrote:
>>>> :-) A kérdés ebben a formában _jogos_. Meg is mértem, 5 cm vastag
>>>> tejnek lesz másnapra a hütőben kb. félcentis föle. (Belesegít a
>>>> hideg, az is biztos.)
>>>
>>>
>>> Az akkor sok, hibas meres :-)
>>
>>
>> Vagy kövér a tehén. :-)
>>
>> viccen kívül: lehet, hogy a tehénnél is megvan ugyanaz, mint az
>> embernél. Az elején jön a vizesebb rész, a végén meg a zsírosabb, és
>> amilyen mértékeket írsz, az az átlag.
>> Halász Ferinek meg a legjobb részét adják. :-)
>>
>> hjozsi
>
>
> Namost jol megneztem...
>
> holstein friz 3,58-3,96%
> magyar tarka 3,8-4,2%
> Jersey 4,8-6,2%
>
> A tejipar 3,7% bejovo tej atlaggal szamol
> ..es max. ~9% zsirmenetes egyeb tartalommal
> azaz 85% a viz a tejben.
>
> Itt meg egy kozertheto tejugyi anyag...
> Ami itt szoba kerult kb. benne van
> http://www.szef.u-szeged.hu/~csanadi/oktfoliaktej.doc
>
> KJ
>
>
> -----------------------------------
> Szponzorunk: http://tonerbolt.hu/
>
>
More information about the Elektro
mailing list