tej

jhidvegi jhidvegi at freestart.hu
Thu Nov 17 18:54:40 CET 2005


Halász Ferenc wrote:

>> Szóval milyen magasságú tejnek keletkezik a kb félcentis föle?
>>
> :-) A kérdés ebben a formában _jogos_. Meg is mértem, 5 cm vastag
> tejnek lesz másnapra a hütőben kb. félcentis föle. (Belesegít a
> hideg, az is biztos.)

Meg akkor is, ha csak simán kinthagyod. (Apósomnak anno nem volt egyáltalán 
hűtője). Szóval ez elég jelentős mérték, azzal már meg lehet kenni egy-két 
kenyeret is! :)

> Igaz, ittam már _nem_dobozízü_ dobozos tejet is. Ha viszont
> ócsón kaphatok közvetlen a tehenbül, azt választom. (Már 3
> éve, így már elfelejtettem, melyik dobozos, ami ízre tejszerü.)

Nekem a 2,8% mizo jött be. Nem is tudom, ez milyen tulajdonú cég. Lehet, 
hogy magyar, és ezért van magyar ízlésnek kb megfelelő íze a tejének?

> Én a málnaszörppel vagyok így. A _valódi_ málnából készültnek
> én csak vegyesgyümölcsíz ízét érzem. Viszont a "málnaízü szörp"
> feliratú(, ami olcsóbb is, de nem, hogy málna, de semmilyen gyümölcs
> nincs benne), az finom , határozott málna-ízü (valszeg szintetikus íz-
> illat-anyagot tartalmaz).

:-)) Ahhoz képest nem vagy ifjonc, tehát nem haltál bele. :-)

> Nemrég viszont (lehet, hogy a HIX-en) olvastam, hogy valahol kapható
> az "OVOMALTINE" nevü gyerekkoromból ismert izé, amiért hajlandó
> lennék többletkilométereket megtenni.                    Üdv: HFeri

Hát Te is fiam, Bluetooth? :-)
Ez a nyavajája minden új feleségnek. A mama főztje a legjobb, akkor is, ha a 
legszarabb. :-) Mert ahhoz idomult a férjecske ízlelőbimbója. Régen ez 
megoldódott, az asszonyt vitték alapvetően a házhoz, és ott csak fokozatosan 
vehette át az uralmat a konyhában. Azalatt megtanulhatta, hogy kell csinálni 
mindenfélét úgy, hogy az az anyós szájízének is megfeleljen. (Nem 
tapasztalat, nem ismertem az anyósomat.)

hjozsi 




More information about the Elektro mailing list