tej
Zsolt
elektrotesla at telectronic.hu
Thu Nov 17 10:00:51 CET 2005
> >> tejben 0,5 vagy 1,5%-nál több a zsír... akkor mi a gond?
Ez nem csak a zsírról szól !
A zsír köti meg a tejben lévô lecitint meg egyéb zsírban oldódó vitaminokat
is.
Ha kivonják belôle a zsírt, akkor a zsírhoz kapcsolódott egyéb anyagokat is
kivonják.
Tehát nem csak a hízás csökken vele hanem a tápérték is !
Igenis a 0.1 %-os zsírszegény tej drágábbb mint a 2.8% vagy 3.5 %-os,
de a legolcsóbb a 1.5%-os.
1ébként este óta kint van a tej az asztalon.
az állaga, színe szaga semmit sem változott.
Asszonyggya az FVF, hogy nyugodjak meg ezt a tejet is vizsgálták és bizton
állíthatja, hogy tejbôl van, csak olyan nagytisztaságú a feldolgozás és
pasztörizálás, hogy 50.000 csíraszám alatt van a tejsavbaktérium és ezért áll
el olyan sokáig.
És én még örülhetek, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ennyi ideig elállt !
Hát nekem az eszem áll meg ezen :))
na mind1 beletörôdés, ez van....
Ezek után már nem is szenzáció, hogy láttam 2 hete lejárt dánón joghurtot és
semmi baja nem volt !
zsolt
More information about the Elektro
mailing list