Mikrohullamu

charles hoss dexter at bekesnet.hu
Sun Aug 21 23:25:22 CEST 2005


Sass Péter írta:

>Auth Gábor  <auth.gabor at enaplo.hu> 2005.08.21. 22:26:38 +2h-kor írta:
>
>  
>
>>Halihó!
>>
>>jhidvegi ezt írta:
>>    
>>
>>>>Nem engedi robbanasszeruen felforrni a folyadekot. Ne kerdezd meg,
>>>>hogyan. Olvastam valahol.
>>>>        
>>>>
>>>Ja, akkor jó. A folyadék nem akar robbanásszerűen felforrni a mikróban.
>>>:-)
>>>      
>>>
>>  De képes. Mint ahogy túl is lehet hűteni. Aztán ütésre vagy mozdításra 
>>"robbanásszerűen" kristályosodik vagy gőz állapotba vált.
>>    
>>
>
>Ez komoly? Ahhoz hűtéskor is iszonyú lassan kell kivonni az energiát, 
>és baromi rezgésmentesen tárolni, ezt egy mikróban nehezen tudom 
>elképzelni. 
>
>Mondjuk az egészet nem értem, mert ha pl. hűtéskor leviszem -4 fokra 
>(úgy tudom, ennyivel hűthető túl), akkor csak m*c*4fok energiával lesz 
>kevesebb, mint a 0 fokos víz energiája, ami édeskevés a teljes mennyiség 
>megfagyasztásához! Forralásnál még kevesebbhez elég ugyanez, mert 
>a forráshő többször nagyobb, mint a 0-ról 100-fokra melegítés hője. 
>Vagy csak arról van szó, hogy mondjuk 1 % forr föl azonnal? 
>
legyen akar csak 1% - de az _barhol_ forr fel , tehat a cucc mindenfele 
frocskol .

bye
dexter




More information about the Elektro mailing list