Mikrohullamu

Sass Péter spafi at aramszu.net
Sun Aug 21 23:18:49 CEST 2005


Auth Gábor  <auth.gabor at enaplo.hu> 2005.08.21. 22:26:38 +2h-kor írta:

> Halihó!
> 
> jhidvegi ezt írta:
> >> Nem engedi robbanasszeruen felforrni a folyadekot. Ne kerdezd meg,
> >> hogyan. Olvastam valahol.
> > Ja, akkor jó. A folyadék nem akar robbanásszerűen felforrni a mikróban.
> > :-)
> 
>   De képes. Mint ahogy túl is lehet hűteni. Aztán ütésre vagy mozdításra 
> "robbanásszerűen" kristályosodik vagy gőz állapotba vált.

Ez komoly? Ahhoz hűtéskor is iszonyú lassan kell kivonni az energiát, 
és baromi rezgésmentesen tárolni, ezt egy mikróban nehezen tudom 
elképzelni. 

Mondjuk az egészet nem értem, mert ha pl. hűtéskor leviszem -4 fokra 
(úgy tudom, ennyivel hűthető túl), akkor csak m*c*4fok energiával lesz 
kevesebb, mint a 0 fokos víz energiája, ami édeskevés a teljes mennyiség 
megfagyasztásához! Forralásnál még kevesebbhez elég ugyanez, mert 
a forráshő többször nagyobb, mint a 0-ról 100-fokra melegítés hője. 
Vagy csak arról van szó, hogy mondjuk 1 % forr föl azonnal? 

Üdv.:
-- 
Sass Péter
Távközlés technikus és tranzisztor-gyógyász



More information about the Elektro mailing list