desztillalt viz--ioncserelt viz

Nagy Zoltán nagy.zoltan at popkft.hu
Wed Aug 10 17:41:11 CEST 2005


2005. augusztus 10. 17.34 dátummal jhidvegi ezt írta:
> Asszem itt lehet a lényeg, az eltérés. Ha lehet tökéletesen
> desztillálni, abban valszleg még 20g/m3-nyi só sem lesz. Persze
> desztilláláskor is lehet szennyezni. Elég arra gondolni, hogy ha
> valaki otthon foz, akkor ugye az ételbol fog víz párologni. De nem
> csak víz, hanem aerosol is keletkezik, ami az étel minden
> alkotórészébol visz anyagot a levegobe, aminek az a következménye,
> hogy - kello gyakoriságú takarítás hiányában - elobb-utóbb igencsak
> ragad a tuzhely környéke, fal, plafon...

Ha nagytisztaságú H2O kell, akkor írány a laborcuccok! Léteznek olyan 
eljárások, amivel nagytisztaságú H2O lesz az asztalodon. Ha konkrét 
dolgok érdekelnek, akkor utánakérdezek holnapra (barátnőm radiokémiás 
mérésekkel foglalkozott és ő használt egy ilyen készüléket. vannak 
olyan mérések és kísérletek, illetve gyártási folyamatok, ahol a 
legkisebb mennyiségű idegen anyag sem megengedett)

-- 
Nagy Zoltán
P.O.P. KFT.




More information about the Elektro mailing list