Re: OT: Befőtt főzés nélkül

Nagy Endre gumo at lucifer.kgt.bme.hu
Thu Sep 2 14:36:46 CEST 2004


> Tudtommal nem ezért, hanem a fertőző kórokozóknak így megváltozik a túlélő
> képessége, és így ártalmas (nemcsak rosszízű) kaját lehet létrehozni.

Akar lassan, akar gyorsan fagyasztod, leallnak benne a mikrobiologiai
folyamatok. Viszont ha gyorsan fagyasztod, akkor kisebb kristalyok
keletkeznek, amik nem teszik tonkre a sejteket (vagy jegkrem eseten
nem szurjak az ember nyelvet).

Ha ujrafagyasztod lassan, attol meg nem lesz mergezo, csak ronda.

> Amúgy gondolom a fagyasztóm gyorsfagyasztó üzemmódjával házilag is tudok elég
> gyorsan fagyasztani.

A gyorsfagyasztast altalaban folyekony nitrogennel csinaljak, bar van,
amihez egy jobb huto is eleg.
http://www.omgk.hu/ELELM/1/1389108.html

Gumo




More information about the Elektro mailing list