KENYERSUTOGEP-RECEPT
GF.
g.fer at axelero.hu
Sat Jun 8 10:18:39 CEST 2002
>
> > orommel fogadnek nehany bevalt kenyerreceptet
> > is. ... szerintem a listan is lenne ra kereslet...
>
>
> Lenne hát. Sőt nagyon érdekelne a kalács receptje. :-)
>
>
> --
> Üdvözlettel,
> pjg >
FOSZLOS FONOTT KALACS:
Hozzavalok:
7 gr. szarazeleszto, vagy 2,5dkg friss eleszto
50dkg finomliszt
7dkg vaj, vagy margarin
1 tojas
2 evokanal tejpor , esetleg tej
8 dkg cukor
1 csomag vanilias cukor
2,5 dl langyos viz
A megkeneshez: 1 tojassargaja, 2 evokanal tej
A dagasztoedenybe betoltjuk a hozzavalokat es SWEET BREAD
/KALACS, PANE MORBIDO.../,MANUAL programon elkeszitjuk
a tesztat /kb. 2 ora/ . Amikor jelez a gep, hogy megkelt a tesztank
lisztezett gyurotablara boritjuk es 3 egyforma cipot formalunk belole, majd
mindharombol egyforma rudat hengergetunk. A harom agbol copfot
fonunk. Legjobb olajjal kikent magas falu tepsiben, kikent sutolemezre
tenni, megkenni tojassargajaval. Esetleg 6 cm szeles alufoliacsikkal
korbevenni, hogy csak folfele nojon -mi nem probaltuk.15 percig pihentetjuk,
kozben sutot elomelegitjuk kozepes homersekleture /gazsuto 4-es fokozat/
40 percig sutjuk, 30 perc utan alufoliaval letakarva.
Nejem sutes utan kiveszi es konyharuhaval letakarja.
Ha tudtok most is kaphato bevalt kenyersutogepet ajanlani, kerem,hogy
tovabbra is irjatok, mert nem tudtunk meg donteni, viszont nagyon
kozeledik az ajandekozas napja.
gf.
More information about the Elektro
mailing list