[elektro] Víz akkuba
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Sat Jul 23 19:05:21 CEST 2016
Szondi wrote:
>> (Nem evidens otthon desztvizet csinálni.
>
> Ha már ott a pálinkafőző, nem nagy dirr-durr. :)
Hát ha csak meginni akarjuk, igen, de ha tényleg desztvizet akarunk csinálni,
akkor ez nem megfelelő.
Szerintem a pálinkafőzésnél is rengeteg víz is átjön, meg még más aerosolok is.
Igazán valahogy úgy lehetne a főzetből az alkoholt kiszedni, hogy először is az
aerosolt megfogni valamivel, aztán a forró gőzből egy 100 foknál nem sokkal
hidegebb szerkezettel lecsapatni a vizet, ami ezután tovább jut, az már
alkoholgőz. Azt lehetne egy hideg szerkezettel lecsapatni. Esetleg megnézni
valahol, hogy a metilalkoholnak mekkora a forráspontja az etilalkoholhoz képest,
és ha alacsonyabb, akkor annál magasabb hőfokú csőben lecsapatni az
etilalkoholt, és a metil menjen tovább, azt lecsapatni az utolsó fokozatban.
Szóval frakcionált desztilláció...
A nyakam rá merném tenni, hogy nem így szokás, meg hát kell a réz meg mifene,
hogy meglegyen a bukéja. :-) Ha az aerosolt is kiszűrném, nem lehetne
megkülönböztetni a szilvapálinkát a bármilyen más pálinkától sem, meg a tiszta
alkoholtól sem. Szóval ez a régi módi pálinkához jó, labor- vagy ipari célú
desztvízhez, amivel az ioncserélőt akarom überelni, kevésbé.
hjozsi
More information about the Elektro
mailing list