[elektro] Víz akkuba

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Sat Jul 23 19:05:21 CEST 2016


Szondi wrote:

>> (Nem evidens otthon desztvizet csinálni.
>
> Ha már ott a pálinkafőző, nem nagy dirr-durr. :)

Hát ha csak meginni akarjuk, igen, de ha tényleg desztvizet akarunk csinálni, 
akkor ez nem megfelelő.
Szerintem a pálinkafőzésnél is rengeteg víz is átjön, meg még más aerosolok is.

Igazán valahogy úgy lehetne a főzetből az alkoholt kiszedni, hogy először is az 
aerosolt megfogni valamivel, aztán a forró gőzből egy 100 foknál nem sokkal 
hidegebb szerkezettel lecsapatni a vizet, ami ezután tovább jut, az már 
alkoholgőz. Azt lehetne egy hideg szerkezettel lecsapatni. Esetleg megnézni 
valahol, hogy a metilalkoholnak mekkora a forráspontja az etilalkoholhoz képest, 
és ha alacsonyabb, akkor annál magasabb hőfokú csőben lecsapatni az 
etilalkoholt, és a metil menjen tovább, azt lecsapatni az utolsó fokozatban. 
Szóval frakcionált desztilláció...

A nyakam rá merném tenni, hogy nem így szokás, meg hát kell a réz meg mifene, 
hogy meglegyen a bukéja. :-) Ha az aerosolt is kiszűrném, nem lehetne 
megkülönböztetni a szilvapálinkát a bármilyen más pálinkától sem, meg a tiszta 
alkoholtól sem. Szóval ez a régi módi pálinkához jó, labor- vagy ipari célú 
desztvízhez, amivel az ioncserélőt akarom überelni, kevésbé.

hjozsi 



More information about the Elektro mailing list