[elektro] CNC zsírzás
elight
elight at gmail.hu
Tue Jul 19 15:58:00 CEST 2016
Szerintem ha jó a szimering a két végén
akkor minimális az a zsír amit elenged...
( l e h e l e t n y i )
Tehát a zsír nagy része a csapágyon belül marad,
és a port pedig elég jól lehúzza a perem,
hogy nem juthasson bele.
( Ez letöbbször filc, vagy fémmel konbinált filc lehet)
Ha nagyon aggódós vagy , tehetsz rá + porvédőket..
http://www.techmonitor.hu/tudastar/vedd-a-csapagyad-20150520
Én pl úgy oldottam meg , hogy a nyílt golyósorsókon
van harmonika.. ( Magunk varrtuk.;)
És a többi csapágy vagy alul, vagy
lemezzel burkoltan van, hogy ne szálljon
rá a por.. Ilyesmi takarólemezeket
neked is esetleg érdemes lehet
utólad ráfabrikálnod azokon a részeken
ahol nagyon veri a port a gép.
Na, a nagy marógépen pl egy "bőr lepelt"
kötöttem a fő oszlopra és lógatok
be a szerszám mellé.. Igy könyebb mindent
tisztítani, mert a főcsapás irányt jól felfogja.
Szóval lehet ideiglenes takarókat is bizonyos
részekre felaggatni, csak ezeket a műveleti
szünetekben sűrűbben szükséges igazgatni.
Egyébként a sárga hátterű képen az a
fekete sáv a porvédő, és ott pl kívül
is van egy külön olajozó egység.
De ez legingább nagyteljesítményű
és központi olajozású géphez kellhet.
Ja és kiszámoltam neked,
hogy a 2-300 km... = kb 2700 munkaóra
teljes sebességű (rapid) asztalmozgatással.
Az kb 10 hónap egy műszakos folyamatos
8 órás munkarendben
( ha nem számottam el valamit;)
vagy hasonló.. De ha mondjuk kettő hónap ,
akkor is a 150 órád annyi ,
hogy éppen elkezdted a munkát ezzel a géppel.
Mondjuk majdnem újnak számít! :-)
Üdv István
2016-07-19 15:36 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Hát tudja a fene. Most megbátorkodtam tapogatni a kisujjam hegyével a
> sínt :) Nálam elvi kérdés, hogy nem fogdosok össze semmit, a touch
> screen egy magam fajtának kész kínszenvedés :)
>
> Szóval úgy tűnik, egy vékony filmréteg mintha lenne a sínen, de nem
> tudom biztosan, hogy ezt csak oda képzelem-e.
>
> Amilyen ügyetlen vagyok az ilyen mechanikákhoz, én aztán szét nem
> szedek benne semmit, addig jó, amíg egyben van.
>
> De még most sincs fogalmam sem, hogy azt hogyan lehet megvizsgálni,
> hogy eléggé zsíros-e a sín. Vagy sínnek nem is kell zsírosnak lenni,
> csak belül a golyóknak?
>
>
> Gábor
>
> 2016.07.19. 15:18 keltezéssel, elight írta:
More information about the Elektro
mailing list