[elektro] bejgli > android proximity sensor
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Fri Dec 26 21:32:37 CET 2014
Acs Gabor wrote:
> Amikor az olajos fűszerben pácolt húst felrakod a grillre, és elkezd
> megégni az olaj, abból rákkeltő molekulák alakulnak ki. Most akkor azt
> ki tudja, hogy a húsban, vagy másban miket változtat meg ez a
> nagyfrekvenciás hatás? Akár szubatomi szinten?
Erre mondam, hogy az ember már ott elkúrta, hogy feltalálta, hogy kell tüzet
gyújtani, és ezt ételmelegítésre (megégetésre) használta. A mikró csak egy ezek
sorában.
> Ettől még én is használom a mikrót. Múltkor egy tányéron melegítettem
> valamit, ahogy kivettem, más volt a színe, és hallottam, ahogy pattog
> a festék. Azt ki mondja meg, hogy melyikből mi válik ki a mikrózásnál?
Mármint a tányérról pattogott a festék? Miből volt az a tányér?
Persze, hogy lehet bajokat csinálni. Pl ha valami színes-szagos tűzzománc
kerámiabögréből iszik az ember pl forró teát sok éven át, lehet, hogy a nem erre
a célra szolgáló edény bevonatából akár nehézfémek is kiválnak, és ezeket
megissza az ember, és lesz belőle baja.
Ilyen dolgokban körültekintően kell eljárni. Az üvegedényből biztos nem fog
semmi kiszabadulni, meg a fehér procelántányérból sem esélyes. Az ételt persze
meg lehet égetni, de máshogy is, nem csak mikróban. És bizony ekkor tudnak
rákkeltő anyagok is keletkezni. Nem beszélve a nem is forró eljárásról, a
füstölésről. Bár az is forró, csak nem az ételnél. És máris visszaérkeztünk a
tűzhöz, mint az első káros ételkészítési módhoz. De azért az durva lenne, ha
kijelentenénk, hogy az ételeket ezentúl célszerű mindig nyersen fogyasztani. Pl
a húsételek. Én nemigen vagyok hajlandó nyers húst enni, pedig az állatvilágban
ez a nyerő a ragadozóknál. (Más tészta, hogy nem tudnám megrágni. :-) )
hjozsi
More information about the Elektro
mailing list