[elektro] bejgli

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Wed Dec 24 23:14:27 CET 2014


Anonymus wrote:

> Egyéb magyarázat?

Jó kis eset.
Lehet az is, hogy a csésze belsejében volt valami anyag, ami mégis melegedett. 
Vannak olyan kerámiák, amikben van valami fém vagy más, amitől melegszenek. 
Vannak kifejezetten erre a célra gyártott kerámiaedények, amik kb úgy működnek a 
mikróban, mint bizonyos fémedények az indukciós rezsón, csak ezek a mikróban 
teljes terjedelmükben melegszenek, így az étel nem a mikrohullámtól melegszik 
fel, hanem mintha tűzbe rakták volna az edényt. Sőt, ha teteje is van, és az is 
így működik, akkor külön érdekes lehet benne sütni-főzni.

Sok anyag van ilyen. Pl van olyan gumi, ami melegszik, van az olajálló, ami meg 
nem. (Olajálló o-gyűrűkkel próbáltam). Aztán vannak festékek, amiket így 
felmelegítve (régebben 5 literes kannával együtt raktam be) sokkal viszkózusabb 
állapotában lehet betölteni a szórópisztolyba, és kevésbé fog megfolyni, amint a 
hideg felületre jut.

hjozsi 



More information about the Elektro mailing list