[elektro] bejgli
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Wed Dec 24 23:14:27 CET 2014
Anonymus wrote:
> Egyéb magyarázat?
Jó kis eset.
Lehet az is, hogy a csésze belsejében volt valami anyag, ami mégis melegedett.
Vannak olyan kerámiák, amikben van valami fém vagy más, amitől melegszenek.
Vannak kifejezetten erre a célra gyártott kerámiaedények, amik kb úgy működnek a
mikróban, mint bizonyos fémedények az indukciós rezsón, csak ezek a mikróban
teljes terjedelmükben melegszenek, így az étel nem a mikrohullámtól melegszik
fel, hanem mintha tűzbe rakták volna az edényt. Sőt, ha teteje is van, és az is
így működik, akkor külön érdekes lehet benne sütni-főzni.
Sok anyag van ilyen. Pl van olyan gumi, ami melegszik, van az olajálló, ami meg
nem. (Olajálló o-gyűrűkkel próbáltam). Aztán vannak festékek, amiket így
felmelegítve (régebben 5 literes kannával együtt raktam be) sokkal viszkózusabb
állapotában lehet betölteni a szórópisztolyba, és kevésbé fog megfolyni, amint a
hideg felületre jut.
hjozsi
More information about the Elektro
mailing list