[elektro] indukciós főzőlap kitöltési tényezője?

Cser Tamas maguspr53 at gmail.com
Tue Sep 24 10:10:28 CEST 2013


kis teljesítményen néha eldobja magát, kikapcsol "H" ill. "L"
(hideg neki vagy meleg), mire észreveszem

ha a jelenlétemben, akkor  1-esről -> E08 error (kb 1 perc) -> utána "H"
illetve 1-esröl -> "H"

-------------
Alaska 1800W-os fogyimérővel figyelve
1-es  néha 370W , néha 9W
2-es néha 840W néha 370 - néha 9W
3-as elég stabilan 840W
4-es  920W
5-ös  (bekapcsolás is ide áll) 1037-1042W
stb
----------------

a mérés alapján úgy vélem, hogy a "kitöltési tényező" van szabályozva

húsleves vagy pl. kocsonya főzésekor "nem zubogva", hanem "csendesen pezsegve"
( A leves akkor zavaros,ha nagyon erős lángon készítjük el. Ha
csendesen pezseg,
akkor az kristálytiszta marad )

--> tehát  jó lenne a " kitöltési tényezőt " a "belegyalult" állapot
helyett egy potméterrel
belőni ( tehát pl. 15celsius külső hőm. mellett egy 26cm 8 literes
fazéknál a 2-esen éppen jó,
de 18celsius külső hőm. mellett már a 2-esen zubog, de az 1-esen már kevés )
ugyanez 18celsius mellett egy 26cm de csak 3literes lábosnál már az
1-es is picit sok )

az elektronikus agy lelke
http://www.intersil.com/Data/AN/an9208.pdf

az ebben levő SEPIC módon vannak gyártva a kereskedelmi
laikus konyhában ( http://spark2.uw.hu/ind_fegyt.html szerint )

DC-DC konverterek (HIGH FREQUENCY POWER CONVERTERS, 2. oldal, FIGURE
1. CONVERTER CIRCUITS: SEPIC )

hogyan lehetne egy ilyen nyomorultat potméterrel szabályozhatóra átherélni?
( sajnos angol nyelvi hiányosságok miatt nem találom vélhetően :-(  )



More information about the Elektro mailing list