[elektro] indukciós főzőlap kitöltési tényezője?
Cser Tamas
maguspr53 at gmail.com
Tue Sep 24 10:10:28 CEST 2013
kis teljesítményen néha eldobja magát, kikapcsol "H" ill. "L"
(hideg neki vagy meleg), mire észreveszem
ha a jelenlétemben, akkor 1-esről -> E08 error (kb 1 perc) -> utána "H"
illetve 1-esröl -> "H"
-------------
Alaska 1800W-os fogyimérővel figyelve
1-es néha 370W , néha 9W
2-es néha 840W néha 370 - néha 9W
3-as elég stabilan 840W
4-es 920W
5-ös (bekapcsolás is ide áll) 1037-1042W
stb
----------------
a mérés alapján úgy vélem, hogy a "kitöltési tényező" van szabályozva
húsleves vagy pl. kocsonya főzésekor "nem zubogva", hanem "csendesen pezsegve"
( A leves akkor zavaros,ha nagyon erős lángon készítjük el. Ha
csendesen pezseg,
akkor az kristálytiszta marad )
--> tehát jó lenne a " kitöltési tényezőt " a "belegyalult" állapot
helyett egy potméterrel
belőni ( tehát pl. 15celsius külső hőm. mellett egy 26cm 8 literes
fazéknál a 2-esen éppen jó,
de 18celsius külső hőm. mellett már a 2-esen zubog, de az 1-esen már kevés )
ugyanez 18celsius mellett egy 26cm de csak 3literes lábosnál már az
1-es is picit sok )
az elektronikus agy lelke
http://www.intersil.com/Data/AN/an9208.pdf
az ebben levő SEPIC módon vannak gyártva a kereskedelmi
laikus konyhában ( http://spark2.uw.hu/ind_fegyt.html szerint )
DC-DC konverterek (HIGH FREQUENCY POWER CONVERTERS, 2. oldal, FIGURE
1. CONVERTER CIRCUITS: SEPIC )
hogyan lehetne egy ilyen nyomorultat potméterrel szabályozhatóra átherélni?
( sajnos angol nyelvi hiányosságok miatt nem találom vélhetően :-( )
More information about the Elektro
mailing list