[elektro] Puffer
umnyo
umnyo at freemail.hu
Mon Dec 30 02:59:04 CET 2013
Az ilyen adagolókat nézegettem egy időben, de több szempont miatt is le kellett tennem róla. Eleve nincs helyem rá, a kazánom előtt / meleltt semmi hely :-(. Illetve ezek valamilyen apríték/darálék jelleggű cuccal vannak etetve márcsak biztonsági okok miatt is. Azaz azt is elő kell állítani.
A másik hogy a belinkelt képed kész állapotban megvéve milliós tétel - két magyar gyártó is van, de mindkettőnél a teljes rendszer két milla magassága háztartási méretben. Na az kicsit sok..... Annyiért már más fűtést választanék.
Persze lehet ilyet házlilag is csinálni, de ez az a terület, amivel lehet, nem szívesen kísérletezgetnék. Illetve sokmindenbe be kellene ruházni, hogy kísérletezgessek vele, és rengeteg energia és idő is elmenne, lehet, mindezt összeadva többe lenne, mint az új....
Bár láttam utólag kivágott vegyeskazánokat házibarkács etetőkkel meg terményhajtó csigákkal, de hallottam ugyanígy ilyen balesetről, visszaégésről is....
Szóval nem egyszerű ennyire a téma. Jól ki lehet találni, de ez rengeteg energia idő és pénz. És fel lehetne találnia spanyolviaszt a pincében nagyon drágán :-(.
Attila
Cser Tamas <maguspr53 at gmail.com> írta:
>umnyo <umnyo at freemail.hu> írta, 2013. 12. 29.:
>>
>> Párszor már átrágtam magam is, de mindig ugyanaz lett a vége ( a kazán
>> hatásfokról / munkapontjához nem is szólva, persze ehhez nem kell tudnom
>> hogy a pufferben mi van, más tészta).
>
>az alábbi kép a vízszintes tüzelőfa és levegő bejutás módját mutatja
>( a faanyagot előre lehet tolni egy kis motorral úgy, hogy CSAK a függőleges
>tűztérben éghessen el ) így egészen hajnalig tüzelhessél úgy, hogy
>közben alszol (a faanyag alatt vízszintes vaslemez van, ill. air flow controll
>door által a kazán megnövekedik)
>
>http://huntergathercook.typepad.com/.a/6a00d8341ccbee53ef01310f54f892970c-500wi
>
>
>> Attila
>
>-----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
>
More information about the Elektro
mailing list