[elektro] napelem bekerulese

Kovács József kj at faldeko.hu
Thu Nov 29 22:23:41 CET 2012



2012.11.29. 21:09 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Az étteremben meg kapsz x ezer Ft-ért egy kis nevetséges adag valamit.
> Miért kerül annyiba? mert a pincér fizetése, meg az épület, a fűtés stb.
> Azért a tányér uborkáért fizetsz annyit, amiért a boltban megkapnál egy
> teljes üvegnyit. Csakhogy itt ugye felszolgálják meg minden.
> Itt jön az én kérdésem. Ugyanis ha az alapanyag költsége elhanyagolható
> a végösszegben, inkább a szolgáltatást kell megfizetned, az
> infrastruktúrát és a tulajdonos jövedelmét, akkor miért nem lehet 2x
> akkora adagot kihozni? mondjuk nem 2 árva kis uborkát 4 csíkra vágva
> 500-ért, hanem egy rendes tányérnyit?
> Hát azért, mert ha többet hozna, akkor 1-2 fogással jól laknál, nem
> rendelnél még és még, és előétel és desszert és minden.
>
> Ez a gazdaságis/marketinges szemlélet. Én meg azt mondom, ha lenne
> éttermem, inkább tisztességes szeretnék lenni, és találnék olyan
> közönséget, aki erre vevő.


Van olyan étterem is... és mindkettőben van vendég is :-)

Az egyikben a sznob-gourmand a másikban a jót enni akaró racionális.

KJ

> Gábor



More information about the Elektro mailing list