[elektro] A tökéletes steak!

Xorn toth.endre at gmail.com
Mon Nov 7 11:12:00 CET 2011


2011/11/7 Elight <elight at gmail.hu>:

> A lényeg , egy jó nagy darab Maharborda egyben
> és az alacsony hőmérsékletű sütés.
> Az eredmény egy rendkívül finom , saftos husi..

Ismert eljaras amugy, csak nem hasznaljak, mert soka tart. Pl.
borsofozeleket is lehet ugy fozni, hogy 70-80 fok fole nem emeled a
homersekletet, nagyon finom is lesz.

> És hogy elektro is legyen : )
> Gázpákával leperkelte a felületét , lezárva a pólusokat,
> meg állítólag a baciknak is jót tesz.

Az biztos... :-)

> Azután egy egész napig sütötte 50C fokon
>
> Azon elmélkedtem , hogy a mi gázsütőnk tudhat e ennyire
> alacson hőmérsékleten sütni ???
> Arra jutottam, hogy lehet hogy alapból még az elektromos
> sütők se nagyon. Valami spéci ipari sűtőben alkothatott.

Gazsuto aligha, de villanysuto siman. En kb. 30 foktol be tudom
allitani az enyemet, es "erzesre", kezre annyi is. Kenyer
kelesztesehez hasznalom ezt a fokozatot.

> Hogyan lehetne házilagosan megoldani egy ekkora
> husi egy napon keresztüli alacsonyhőfokú sütögetését?
>
> A grillsütők túl kicsikék, szóba se jöhetnek.
> Gondolom a gázsütő grillje már elegendő lehetne,
> de az meg túl direkt hőátadású.
> Mindenképpen kéne esetleg valami kazettát, hőszabályzót
>  készíteni bele.
> Beljut a hő, a kazetta  megtartja, és nem jut ki feleslegesen.
> Ha esik a hőmérséklet beindul a fűtés.. etc..
>
> (kukucskáló lik is kellhet no meg világítás?
> Igaz ilyen hőfokon nincs olyan veszély, hogy megégne A HÚS,
> azért az ember kíváncsi hogy alakulhatnak a folyamatok.   )

Mondom, sima villanyos suto.

Best regards,
Andy



More information about the Elektro mailing list